Anahtar Kelimeler: Engelsiz kampus projesi

Engelsiz kampus projesi

Engelsiz kampus projesi

Engelsiz kampus projesi

Güzel çalışma?

KIRIKKALE Üniversitesi, engelsiz bir kampüs için 2015 yılında 750 bin TL yatırım yaparak ülke genelinde engelli öğrencilerin eğitim-öğretim hayatını kolaylaştırma konusunda örnek bir üniversite durumuna geldiği belirtildi.

KAMPUS YENİDEN UYARLANDI

Engelli öğrencilerin talepleri doğrultusunda yapılan çalışma kapsamında dış ve iç mekanlarda hissedilebilir yüzeyler, engelli otoparkları, kabartma (brail) yönlendirme levhaları, tüm binalarda acil çağrı butonlarının olduğu engelli WC düzenlemeleri, engelli kaydırmaz bantlar, küpeştelerde kat uyaran kabartmalı uyarıcılar, kabartmalı (brail) kampüs vaziyet plan haritası, brail asansör kullanım talimatları, asansörlerde sesli uyarı sistemleri, akülü sandalye şarj istasyonu, rampalar, lift ve kaldıraçlar yer alıyor. Özellikle lift ve kaldıraç uygulamaları ile tüm bina içlerinde kot farklılıklarından oluşan ulaşım sorunlarının tamamen ortadan kaldırıldığı kaydedildi.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Tekerlekli sandalyeli öğrenciler ve misafirler için bina içleri ulaşılabilir bir duruma getirilirken, engelli öğrencilerimiz dersliklerine, yemekhane ve kafeteryalara rahatlıkla ulaşabilecekleri kaydedildi. Her Engel türü için ayrı ayrı çalışılan projede, işitme engelli bireyler için de toplantı salonlarında İndüksiyon Döngü Sistemi kuruldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan başkanlığında ve Gamze Ebru Çiftçi sorumluluğunda faaliyet gösteren Engelli Öğrenci Birimi, tüm engelli bireylerin, öğrencilerin ve personelin taleplerini değerlendirip, ivedi ve etkin çözümler üretildiği kaydedildi. Yürütülen bu çalışmaların engelli öğrenciler ve ailelerinin memnuniyetini artırdığı belirtildi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli