Anahtar Kelimeler: Engellilere Edes projesi

Engellilere Edes projesi

Engellilere Edes projesi

Engellilere Edes projesi

2 PROJE KABUL EDİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında sunulan 9 projeden 2 tanesi kabul edildi.

9 PROJEDEN 2´Sİ KABUL EDİLDİ

Kırıkkale Üniversitesi tarafından teklif edilen projeler, bireylerin günlük yaşantılarındaki zorlukların kaldırılmasında büyük katkı sağlayacak. Bu kapsamda kabul edilen 181 bin 27 TL tutarındaki 2 projenin protokolü, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, vali yardımcıları,  ve dekanların katılımıyla Vali Ali Kolat tarafından imzalandı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali Kolat, ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen 2014 Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında 408.911,37 TL tutarında 8 adet proje ilimizde kabul edilip uygulamaya başlanmıştır. Yerel dinamikleri harekete geçirmek amacı ile toplumun engellilik ve engelliler konusunda bilinç düzeylerinin ve duyarlılıklarının artırılmasını, engellilik nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, engellilik oranının azaltılmasını ve engelliliğin etkilerinin en aza indirilmesini ve engellilerin psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonunun sağlanması amaçlarını gerçekleştirebilmek için EDES proje uygulamaları devam etmektedir.?

FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

?Projelerin 4´ü Farkındalık Eğitimleri, 2´si Engellilerin Psiko-Sosyal ve Tıbbi Rehabilitasyonu, 2´si ise Engelliliğin Nedenleri ve Önlenmesi konularındaki faaliyetleri içermiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2014 Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında 408.911,37 TL tutarındaki destek miktar Valilik EDES hesabından kabul edilen 8 adet projenin EDES hesaplarına aktarılmıştır. Bu projelerden 2´si sona ermiş olup kalan 6 projenin ise faaliyetleri devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2014 yılında olduğu gibi 2015 Yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında yapılan teklif çağrısında da ilimiz yer almıştır. İlimizden yapılan başvurular arasından 181.027,00 TL tutarında 2 adet proje kabul edilmiş olup bugün sözleşmesi imzalanmaktadır. EDES 2015 Programı kapsamında kabul edilen 2 proje de Engellilerin Psiko-Sosyal ve Tıbbi Rehabilitasyonu konusundaki faaliyetleri içermektedir.?



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu