Emniyet yılbaşında mesai yapacak

Emniyet yılbaşında mesai yapacak

Emniyet yılbaşında mesai yapacak

 

Gerekli tedbirler alındı

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, yılbaşı gecesi ek güvenlik tedbirlerinin alındığını bildirdi.

KONTROLLER ARTACAK

1 Ocak 2016 sabahına kadar sürecek ek çalışmalar hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Onar, ?Tren garında yoğunluk olabileceği göz önünde bulundurularak yaya devriyelerimiz görev alacak, can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik kontroller artırılacaktır. Şehirler arası otobüs terminalinde yaya devriyelerimiz hizmet verecek, seyahat eden yolcuların güvenliği için bagaj ve eşyaların bizzat yolcu tarafından seyahat bileti gösterilmek suretiyle teslim alınması hususunda uyanlarında bulunulacaktır.

YAYA EKİPLER GÖREV YAPACAK

Şehrimizin ana caddelerinde ve halkın yoğun olarak bulunabileceği alış veriş yerlerinde hem sivil hem de resmi devriyelerimiz görev alacaktır. Cumhuriyet Meydanında yeni yıla topluca girmek isteyen vatandaşlarımız olabileceğinden bahisle gece yarısı Çevik Kuvvet Timleri görev alacaktır. Terör ve Güvenlik Şube Müdürlüğü birimleri ile Bomba İmha uzmanları tarafından kutlama merkezlerinde meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket ve poşet üzerinde yapılan denetim ve kontroller artırılacaktır. Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya görev yapacaktır.

ALKOL UYGULAMASI

Umuma açık yerler ve yılbaşı için eğlence tertip eden yerler Yıldırım Ekipler tarafından kontrol altında tutulacak, Asayiş ve Kaçakçılık birimleri tarafından denetlenecektir. Trafik denetimleri ön planda olacak, uygulama yerleri ve saatleri artırılacak, sürücü ve yayaların can güvenliği açısından özellikle alkol kontrol uygulamasına ayrı bir önem verilecektir? dedi.

SÜRÜCÜLERE UYARILAR

Bu tedbirlerin amacına ulaşması için vatandaşların da uyarılara davranması gerektiğini ifade eden Onar, ?Alınan bu yoğun ve özverili Polisiye tedbirlerin yeterli olması ve amacına ulaşması için siz değerli Kırıkkaleli vatandaşlarımızın; Alkollü ve yorgun araç kullanmamaları, yılbaşı gecesi soba zehirlenmelerine karşı daha dikkatli olunması, bankalardan çekilen paraların güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi, alış veriş esnasında değerli eşyaların açık ve korumasız bırakılmaması, yılbaşı biletlerini bilinen ve bayilerden kaşeli olarak alınmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ UYARILAR

Öte yandan, yılın son günü ve alış verişin yoğun olabileceği, ertesi günün resmi tatil olması elde edilen hasılatın bugünlerde daha dikkatli muhafaza edilmesi, işyeri güvenlik ve alarm sistemlerinin gözden geçirilmesi,  yılbaşı programı yada geziler dolayısıyla boşaltılan ikametlerin kapı ve camlarının kilitli olduğuna dikkat edilmesi, tanımadığınız şahısların ikram ettiği yiyecek ve içecek maddelerinin kabul edilmemesi, yılbaşı kutlamalarında havai fişek gibi proteknik malzeme kullanmak isteyenlerin önceden müdürlüğümüze başvurmaları gibi konulara dikkat etmelerini istiyoruz? uyarısında bulundu.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli