Anahtar Kelimeler: Emekliler icraat bekliyor

Emekliler icraat bekliyor

Emekliler icraat bekliyor

Emekliler icraat bekliyor

Bir an önce sözler tutulmalı” 

Kırıkkale`de DİSK`e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Kırıkkale Şubesi tarafından Hüseyin Kahya Parkı önünde toplanan emekliler, verilen sözlerin tutulmasını istediler. Şube Başkanı Yüksel Doğan, sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği açıklamada 200 kadar emekli hazır bulundu.

EMEKLİLER EYLEM YAPTI

Emekli-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Doğan yaptığı konuşmada, "Ülkemizi yönetenler katıldıkları toplantılarda yaptıkları konuşmalarda emeklileri yere göğe sığdıramazlar ve `emeklilerimize ne yapılsa azdır` tarzı gerçekçi olmayan yapmacık açıklamalarda bulunuyorlar. Bugün Türkiye`de yaşayan 10 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Yıllardır yaşananlarla sabittir ki 7 Haziran seçimlerinde halk tarafından iktidardan indirilmiş olan 13 yıllık iktidar olan AKP de dahil bu güne kadar ülkeyi yöneten iktidarlar söylediklerinin aksine, emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp, uygulamada tereddüt etmediler. Üç partiye de sesleniyoruz, halkımızın size verdiği yasa yapma iradesini kullanma konusunda elinizi tez tutunuz” diye konuştu

YASAYI ÇIKARMAYA ÇAĞIRIYORUZ

 Doğan, 10 milyon emeklinin Ramazan Bayramında beklediği ikramiyeyi unutmayın ki bizim kırmızı çizgimizdir, mazeretiniz yoktur. Sizleri ivedilikle TBMM`den bu yasayı çıkarmaya çağırıyoruz. Hak ve çıkarlarımızı korumak, sorunlarımızı dile getirmek anayasal hakkımızdır. Acil taleplerimizi dillendirmek için tüm emeklilerimizle birlikte olmaya, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz. Çünkü birlik olmadan dirliğimizin olmayacağını, zaten düşük olan yaşam kalitemizin giderek daha da düşeceğini unutmayalım. Açlığımıza, sefaletimize sebep olanları çok iyi tanıyoruz. Bayramı gerçekten bayram yapacak adımları atacak olanlar, ekmeğimizi büyütecek olanları da unutmayacağız" dedi. Doğan'ın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false