Anahtar Kelimeler: Emeklilerden tepki!

Emeklilerden tepki!

Emeklilerden tepki!

AÇIKLAMA YAPTILAR

 

30 Haziran Emekliler günü münasebetiyle Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi Hüseyin Kahya Parkında basın açıklamasında bulundu. Grup adına konuşma yapan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi Başkanı Zekeriya Aytekin, "Biz emekliler bu ülkenin üvey değil şerefli onurlu insanlarıyız bizi bu duruma düşürenleri kınıyoruz ve protesto ediyoruz” dedi.

AÇIKLAMA YAPTILAR

Basın açıklamasına CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve Kırıkkale Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı'da katılarak destek verdi. Aytekin, "Kurucusu Atatürk'ün Emekliye ayrıldığı günü emeklilerimiz ve emekli kuruluşlarımız bu günü bir vefa ve saygı olarak Emekliler günü olarak kutlamaktadır. 30 Haziran emekliler gününde Büyük Atatürk'ün yaşlılar ve emeklilerle ilgili şu sözlerini emekliler olarak hiçbir zaman unutmayacağız. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur) demek suretiyle yaşlıların ve emeklilerin saygınlığını topluma yansıtmıştır.

ONLAR DA EMEKLİ OLACAK

Derneğimizin varlık nedeni olan çok değerli emeklilerimiz sorunlarınıza duyarlılık gösterip tertiplediğimiz 30 Haziran emekliler günündeki basın açıklamamızda bizleri yalnız bırakmayarak katılan emekli arkadaşlarımıza kardeşlerimize şükranlarımızı bildirirken bu toplantıyı duyup da gelmeyenlere sitemlerimizi ve kırgınlığımızı söylemeyi de bir görev bilmekteyiz. Emeklilerimizin çalıştıkları zaman dilimi içerisinde vergisini vermiş ülkesine artı değer kazandırmış her eserde her yapıtta ayak izleri olan insanlardır. Sermayeleri olan alın teri ve bilek güçleri bittikten sonra emekli edilerek açlık sınırının altında bir maaşla yürüyerek adeta yerlerde emekleyerek ve sürünerek devam ettirilmektedirler. Biz emekliler bu ülkenin üvey değil şerefli onurlu insanlarıyız bizi bu duruma düşürenleri kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Biz emeklileri yok sayanların ve hor görenlerin bir gün kendileri de emekli olacaklarını unutmasınlar” dedi.

BİZ HALKIN ÖZÜYÜZ

Aytekin, "Biz emekliler halkın özüyüz toplumun ta kendisiyiz biz tükenmeyiz 1 ölür 10 geliriz 10 ölür yüz geliriz 100 ölür 1000 geliriz her kes bunu böyle bilsin.30 Haziran emekliler gününde dileğimiz odur ki bizi yönetenlerden yaşlı ve emeklilerin devlet dairesinde Hastaneler de ve ulaşım araçlarında ayakta bekletiliyorsa bu kutlamaların bir anlamı yoktur. Emeklilerin ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale de de bir emekli derneğiniz bulunmaktadır bizzat yaşlıların ve emeklilerin sorunlarını birinci elden derneğimizden öğrenmeleri ve derneğimizi ziyaret etmeleri adına emekliler dernek yönetimi olarak da bizleri mutlu edecektir. Yaşlılar ve emekliler hayat dağının tepesinde deneyimleriyle topluma hizmet etmeyi bir görev bilmektedirler. Emekliler bir toplumun hem geçmişi hem hafızası hem de kökleridir aynı zamanda kuşaklar arası bir köprüdür Yaşlılara ve emeklilere pozitif bir ayırımcılık getirilmesine rağmen bunun tam uygulandığını söylemek mümkün değildir. Emeklilerimizin sorunlarını toplum olarak ve devlet olarak iyi değerlendirilmesine inanmaktayız.

YÜZDE 40 AÇIKLAMASI

TÜİK verileri yine şaşırtmadı mayıs ayı enflasyonu 2.98 çıkarttı bunun yanı sıra ENA grup ise mayıs ayını 5.46 çıkarttı bu duruma göre TÜİK e güvenimiz kalmadı emekliler olarak cebimize para girmeden çaldılar. Çarşı Pazar adeta ateş pahası gıdadan akaryakıta elektrikten doğalgaza teknolojik ev aletlerine gelen zamlarla vatandaş zam çukuruna düştü adeta benzin ve mazotun listesi 30 TL ye dayandı buna rağmen haftada zam yapmaya devam ediyor bu durum karşısında TÜİK rakamları emekliye ve tüm vatandaşlara inandırıcı gelmiyor TÜİK verilerine göre Ocak Mayıs ayı enflasyonu yüzde 35.64 Haziran ayı enflasyonu tahmini yüzde 5 gelirse Temmuz emekli maaş artışı yüzde 40 olur diyoruz.

ALDATICI VERİLER

Bu aldatıcı TÜİK verilerine inanmıyoruz bizim enflasyonumuz 3 haneli seviyesinde bulunmaktadır Temmuz maaşlarımız belirlenirken inanmadığımız TÜİK verilerine istinaden ek zam vermek suretiyle kayıplarımızın giderilmesini yöneticilerimizden beklemekteyiz. Yüksek enflasyon vatandaşımızın belini bükerken fırsatçı esnaf ve şirketlerde fiyatları kafalarına göre yükselmesi de vatandaşı çileden çıkarmaya yetti. Son olarak şunu söylüyoruz Temmuz ayında verilecek emekli zamlarında memur işçi ve bağ kur emeklileri ayırımı yapılmadan verilmesi gereğine inanmaktayız ayrıca taleplerimiz içerisinde klasik haline gelen İNTİBAK sağlıkta katkı payının kaldırılması ikramiyenin 2500 TL seviyesine getirilmesi verilecek zamların seyyanen verilmesi promosyonun yükseltilmesi yakacak ve gıda yardımı verilmesi taleplerimiz arasında bulunmaktadır. Bu duygu ve düşünce içerisinde hepinize saygı ve sevgilerimizi bildirir 30 Haziran emekliler gününüzü kutlarız” dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli