Emekli, her geçen gün yoksullaşıyor”

 Emekli, her geçen gün yoksullaşıyor”

Emekli, her geçen gün yoksullaşıyor”

Genel Başkan açıklama yaptı

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Baysülen, hükümetin 12 yıllık iktidarında emeklilerin her geçen gün biraz daha yoksullaştığını söyledi.

Emekli zor durumda

Emekli Sen Kırıkkale Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Baysülen, 2015 yılı bütçesinin diğer bütçelerden farklı olmadığını söyledi. Baysülen, 2015 bütçesinin hem gelir hem gider yönünden halkı rahatlatacak bir bütçe olmadığını iddia etti. Baysülen, "Bu bütçede işsizliğe çare olacak, üretimi arttırıcı yatırımlar için kaynak yok. Bu bütçede yoksulluğu yok edecek, gelir adaletsizliğini giderecek çözümler yok. Hükümet, uyguladığı yanlış ekonomik ve sosyal politikaların yol açtığı bütçe açığının faturasını, bir kez daha bu ülkenin yoksul insanlarına ödetmektedir” dedi.

Ülke çıkmaz içinde

Ülkenin tam bir çıkmaz içinde olduğunu belirten Baysülen hükümetin her konuda sınıfta kaldığını belirtti.  Emeklilerin AK Parti iktidarında gelirlerinin ve alım gücünün azaldığını söyleyen Veli Baysülen, "Emeklilerimiz, 2002 yılı alım gücünün yüzde 30 gerisinde. Emekliler gün geçtikçe yoksullaşıyor. Bu hükümet döneminde emeklilerin maaşları, sadece sahte enflasyon oranı kadar artmakta. İktidar, övündüğü büyümeden emekliye pay vermemektedir. `Kişi başı milli gelirimiz arttı, ülkemiz büyüdü, dünyanın 17. büyük ekonomisi olduk` naraları atıyorsunuz.

Gerçeklerden çok uzak

Size tavsiyem, çok sevdiğiniz ve en sonuncusunu milyarlarca lira harcayarak yaptığınız saraylarınızdan dışarı çıkın. Binlerce koruma olmadan, bu ülkenin sokaklarını gezin. İnsanların yaşantılarına yakından bakın. Söylediklerinizin, gerçeklerden çok uzak olduğunu göreceksiniz." şeklinde konuştu. Genel Başkan Veli Baysülen'in konuşmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığını Genel Başkan Baysülen'in yaptığı kongre sonunda tek aday olan Yüksel Doğan, üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden şube başkanlığına seçildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false