Anahtar Kelimeler: Ekmek üretimi başladı

Ekmek üretimi başladı

Ekmek üretimi başladı

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde döner sermaye işletmesi olarak hizmet veren uygulama otelinde ekmek üretimine başlandı.

ÜRETİM YAPILIYOR

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde döner sermaye işletmesi olarak hizmet veren uygulama otelinde ekmek üretimine başlandı. Üretim merkezinin kurulmasıyla birlikte günlük 5 bin ekmek üretimi hedefleniyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşlarımızın düşük fiyatla ekmek almasını sağlayacağız." açıklamasının ardından Kırıkkale'de de çalışmalar hızlandırıldı.

BİLGİ VERİLDİ

Bu kapsamda uygulama otelinin fırınında ilk ekmek üretimine başlandı. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, ekmek üretiminin başladığı uygulama oteline giderek incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Eren Arslan'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Telefoncu, yaptığı açıklamada, "Okulumuza ait yerleşkedeki uygulama otelinin fırınında ekmek yapımına başladık ve ilk üretilen ekmekler sofralarımızda yerini aldı. Okullarımızda maske, dezenfektan, mobilya ve daha birçok üretimin yanı sıra şimdi de ekmek üretmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

DÖNER SERMAYE ÇALIŞMASI

Ucuz ekmek üretimiyle bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini belirten Telefoncu, şunları söyledi: "Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in talimatlarıyla bizler de şehrimizde çalışmalarımıza başladık. Meslek liseleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu sayede yeni bir projeyi daha başlatarak vatandaşlarımızı ucuz ekmekle buluşturuyoruz. İlk ekmeğimizi üretmiş olduk. İnşallah üretim merkezimizin kurulmasıyla günlük ekmek kapasitemizi 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Buna yönelik tüm çalışmalarımızı hızlandırdık. Kısa sürede bunun da müjdesini halkımızla paylaşacağız." Okul Müdürü Arslan da, üretimle ilgili çeşitli bilgiler vererek üretimin, okulun döner sermaye işletmesi kapsamında yürütüldüğünü belirterek, sektöre yabacı olmadıklarını ve başarılı sonuçlar elde edeceklerini söyledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli