Eğitim felsefesi semineri yapıldı

Eğitim felsefesi semineri yapıldı

Eğitim felsefesi semineri yapıldı

Seminerde eğitimi konuştular

Kırıkkale Üniversitesinde devam eden Eğitim Felsefesi Seminerlerinin dördüncüsü Nurettin Topçu Konferans Salonunda yapıldı.

EĞİTİM FELSEFESİ KONUŞLUDU

Moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salim Pilav´ın yaptığı seminerde, Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Fatih Arslan ?Dil Politikaları? konusunu, Arş. Gör. Suphi Güneş Alamdar ise ?Çocuğun Gelişim Sürecinde Edebiyat? konusunu ele aldı. Seminerin birinci bölümünde dil ve dile ait tanımlar, dünyada çok konuşulan diller, dünyada uygulanmış ve uygulanmakta olan dil politikaları üzerinde duruldu. Bu genel açıklamalardan sonra ülkemizin izlediği dil politikaları hakkında bilgiler verildi.

TARTIŞMA ORTAMI OLUŞTU

Seminerin ikinci bölümünde ise edebiyatın; çocuğun, dil, bilişsel, kişilik ve toplumsal gelişimi üzerindeki etkisi tartışıldı. Nitelikli çocuk edebiyatı ürünlerinin çocuğun gelişim sürecinde önemli bir işlevi olduğu üzerinde duruldu. Bu bahsedilen gelişim süreçlerindeki edebiyatın etkisini somutlamak için nitelikli çocuk edebiyatı kitaplarından örnekler verildi. Erken çocukluk döneminden başlayarak nitelikli çocuk kitaplarının, çocuğun yaşam alanına katılması gerektiği önemle vurgulandı. Moderatör Yrd. Doç. Dr. Salim Pilav, geçmişten günümüze Türkçe üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek uygulanması gereken dil politikalarını belirtti. Seminerde sunulan konular üzerine katılımcılar da fikirlerini belirterek nitelikli bir tartışma ortamı imkânı yakalamış oldu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli