Anahtar Kelimeler: Down sendromunun farkındayız

Down sendromunun farkındayız

Down sendromunun farkındayız

Down sendromunun farkındayız

Parti olarak ziyaret ettiler

Ak Parti İl Teşkilatı 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Özay Özel Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören down sendromlu çocukları ziyaret ederek hediyeler verdiler.

Farkındalık günü ziyareti

Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Başkan Yardımcısı Hukuk İşleri Başkanı Bahadır Kılıç, Sosyal İşler Başkanı Aşkın Taştan, Dış İlişkiler Başkanı Adem Tonga, İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Sabahattin Kayır, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı İsmail Helva ve Belediye Meclis Üyesi Mehmen Emin Erkoç, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Özay Özel Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören down sendromlu çocukları ziyaret ederek hediyeler verdiler. İl Başkanı Mürsel Akçay, down sendromu konusunda, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini söyledi.

Destek açıklaması yapıldı

Ziyarette Özay Özel Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Özay Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emre Aygün, yaptığı açıklamada, ‘Down sendromu, genetik düzensizlik sonucu insanın 21?inci kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan hastalığa verilen isimdir. Biz; farklı özellikteki bu tür bireylerin toplumun beklediği rolleri gerçekleştirebilmeleri ve tam katılım sağlayabilmeleri için gereksinim duydukları eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerini kusursuz karşılar, ailelerinin yaşadıkları psikolojik süreçlere bilgimizi ve yüreğimizi onlarla paylaşarak destek sağlıyoruz' diye konuştu.

Ailelere destek önemli

Aygün, ‘Kırıkkale'de fizyo terapiye ilgi artmaya başladı. Bir çok öğrencimiz fizyo terapist olmak için üniversitelerde eğitim alıyorlar. Biz ufacık bir adım için yıllarca uğraşıyoruz. Kırıkkale'de bir market açsanız daha çok para kazanırsınız ama bu işin verdiği huzur bir başka. Bizim amacımız kurt avcılığı, yani ailelerin kafasındaki ‘Bana ilerde bir şey olursa çocuğuma ne olacak?' o kurdu, o şüpheyi öldürüyoruz. Burada verdiğimiz eğitimle çocukların kendi kendilerini idare edebilmelerini sağlıyoruz. Bu zor bir süreç ailelerin desteği de çok önemli' dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli