Anahtar Kelimeler: Dosya iade edildi

Dosya iade edildi

Dosya iade edildi

Dosya iade edildi

Trende bulunan bomba davası

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilen Güney Ekspresi`nde bomba bulunmasına ilişkin 5 sanığın yargılandığı dosyanın Yargıtay tarafından iade edildiğini bildirdi.

Trende bomba bulunmuştu

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilen Güney Ekspresi`nde bomba bulunmasına ilişkin 5 sanığın yargılandığı dosyanın Yargıtay tarafından iade edildiğini bildirdi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, Ramazan Pamukçi, İhsan Akgül, Fethullah Yiğit, Halil Bayık ve Ertan Yürek ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilen, Güney Ekspres`inde patlayıcı bulunmasıyla ilgili 19 sanığın yargılandığı dosyanın Yargıtay tarafından mahkemelerine iade edildiğini tutanağa yazdırdı. Söz alan sanık avukatları, Yargıtay`ın kararına bir diyecekleri olmadığını belirterek, müvekkillerinin yaklaşık 4 yıldır tutuklu olduğunu ve uzun tutukluluk sürelerinin gözününe alınarak tahliyesini talep etti.

Davanın süreci

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında sanıkların uzun tutukluluk sürelerinin göz önüne alınarak tahliyesini istedi. Mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Kumrular`daki patlamaya ilişkin dava Ankara Kumrular Caddesi`nde, 20 Eylül 2011`de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile ilgili dava da aynı mahkemede görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Ümit Akgümüş ve avukatları katıldı. Mahkeme, Akgümüş`ün tutukluluğuna karar vererek duruşmayı erteledi. Mahkeme, 27 Kasım 2014`de yaptığı duruşmada, 20 Eylül 2011`de bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen ve 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı terör eylemi ile Güney Ekspresi`nde bulunan patlayıcıya ilişkin 19 sanığın yargılandığı davaların ayrılmasına karar vermişti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false