Dört Dershane özel okula dönüyor

Dört Dershane özel okula dönüyor

Dört Dershane özel okula dönüyor

Eğitimde önemli gelişme        

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Dershanelerin dönüşümü kararının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çetin, Kırıkkale'de daha önce dershane olan ve Lise olmak için başvuran 4 kuruluşun özel okula dönüştüğünü bir kurumun ise bakanlık değerlendirmesinde olduğunu söyledi.

KARAR ÇIKTI

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Kırıkkale'de dershaneden Özel Okula dönüşümü hakkında gazetemize bilgiler verdi. Daha önce dershane olan kuruluşların 14 Mart 2014 tarihinde çıkan kanunla kapatılma kararının alınmasının ardından Kırıkkale'de bulanan 4 dershane için bakanlık karar çıktığını belirtti. Çetin bir dershane ise bakanlık değerlendirmesi devam ettiğin ve 3 dershane için ise müfettiş incelemelinin sürdüğünü belirtti.

DÖNÜŞEN DERSHANELER

Dershane öğretmenlerinin aynı şekilde özel okullarda çalışmaya devam ede bileceğini söyleyen Çetin, Milli eğitim bakanlığımız önümüzdeki günlerde sadece dershanede görev yapmış 5 bin öğretmen için atama yapacak.  Şartları tutan öğretmenler başvurularını yapa bilirler. Velilerimiz ise çocuklarını yazdıracakları özel okulların gerek bizlere gerekse yazdıracakları özel okullara ruhsatlarını mutla sorsunlar. Bu dönüşümler ile birlikte Kırıkkale'de şuanda 29 Özel okul olacak” dedi.  Okula dönüşen dershaneler ise,  Rasyonel, Final, 100 Yıl, Koç Fen dershaneleri yeni eğitim öğretim hayatında Lise olarak eğitim vermeye başlayacaklar.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false