Anahtar Kelimeler: Hekimliği yeni binasında

Diş Hekimliği yeni binasında

Diş Hekimliği yeni binasında

Diş Hekimliği yeni binasında

Yeni bina tamam

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 30.000 m2 kapalı alanla Türkiye´nin en büyük Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi olarak yeni binasına taşındı. Ağustos ayında inşaatı tamamlanan hastane, bugün itibariyle yeni binasında hasta kabulüne başladı. 200 hastanın aynı anda tedavi edilebildiği  hastane teknik imkânları, modern mimarisi, eğitim olanakları ile Türkiye´nin en önde gelen Diş Hekimliği Fakültelerinden biri olmaya aday.

TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜĞÜ

Yeni binalarında hasta kabulüne başladıklarını belirten Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir yaptığı açıklamada ?Bizim eski binamız 3.000 metrekare kapalı alana sahipti. Şimdi 30.000 metrekare kapalı alana sahibiz. Bununla birlikte fiziki alan olarak Türkiye´nin en büyük Diş Hekimliği Fakültesi alanına sahip olduk? dedi. 200 hastanın aynı anda tedavi edilebileceğini belirten Erdemir, ?Sekiz tane anabilim dalımız var. Bir tanesi entegre kliniğimiz olmak üzere toplam 9 tane kliniğimiz ve hastaların anestezi altında uyutulup ameliyat edileceği iki tane genel ameliyathanemiz var. Hastayı uyutmadan bilinci açık şekilde ameliyat edebileceğimiz 2 tane lokal ameliyathanemiz ve ayrıca öğrencilerimiz için 2 tane preklinik laboratuvar, bir tane de fantom laboratuvar olacak. Bu laboratuvarlarda öğrenciler modeller üzerinde uygulama yaparak tecrübe kazanacak? sözlerine yer verdi.

150 KİŞİ KAPASİTELİ 7 DERSHANE

Teknik imkânlar yönüyle fakülte hastanesinin gelişmişliğine değinen Erdemir, ?Her biri 150 kişi kapasiteli yedi tane dershanemiz, üç tane klinik içinde laboratuvarlarımız, bir tane genel laboratuvarımız, üç tane temel bilimler laboratuvarı, anatomi laboratuvarı, histoloji laboratuvarı gibi laboratuvarlarımız olacak. Bunun dışında yeni açılan Şehit Ahmet Özsoy konferans salonumuz var. Dört tane dental lazerimiz var. Şu anda lazer tedavisi yapabiliyoruz. Beş tane dental mikroskobumuz, bir tane de cad-cam laboratuvarımız olacak?

BÜYÜK BİR AVANTAJ

Diş hekimliği alanında ileri bir teknolojiye sahip olan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi aynı zamanda Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinin yanında yer alıyor. Bunun hastalar için bir avantaj olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Erdemir,? Biz özellikle Tıp Fakültesinin yanında olmak istedik çünkü hastalarımızın genel sistemik hastalıkları olabiliyor. Mesela kalp hastalığı olan bir hastanın diş tedavisini yaparken kalple ilgili muayene ve tetkikler yapmanız gerekiyor. Onun için Tıp fakültesinin yanında olmamız çok büyük avantaj oldu. Mesela sabah gelen hastayı Tıp fakültesine yönlendirdiğimizde öğleden sonra bize gelmesi daha hızlı olacak. Biz de bu sayede geriye kalan zamanda hastanın diş tedavisini gerçekleştirebileceğiz. Şehir içindeyken bu durum şu an ki durumla kıyaslandığında oldukça güçtü. Mesafe nedeniyle Tıp fakültesine yönlendirdiğimiz hastanın gün içerisinde bize gelme şansı olmuyordu? ifadesini kullandı.

DİĞER HASTANELERDEN FARKLI

Ayrıca çoğu üniversitede dental mikroskobun ve lazerin bulunmadığını, hastanenin bu özelliklere sahip olması yönüyle diğer bir çok hastaneden farklı olduğunu belirten  Prof. Dr. Ali Erdemir,?Sadece Kırıkkale´den değil Ankara´dan, Çorum´dan, Yozgat´tan, Kırşehir´den, Çankırı´dan, çevre illerden çok sayıda hastamız geliyor. Toplamda bize 1 yılda başvuran hasta sayısı 100.000 ise nereden bakarsanız bunun 15-20.000´i çevre illerden geliyor? dedi. Hastane bünyesinde 36 öğretim görevlisi, 56 araştırma görevlisi; 20si memur , 30´u da sağlık personeli olmak üzere 50 personeli bulunuyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false