Anahtar Kelimeler: Dane analiz eğitimi verildi

Dane analiz eğitimi verildi

Dane analiz eğitimi verildi

Dane analiz eğitimi verildi

Ciftçiler bilgilendirildi

Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından düzenlenen ? Süne Mücadelesinde Emgili Dane Analiz Eğitimi? konulu eğitim düzenlendi.

DEĞERİ DÜŞÜYOR

İl müdürlüğünde yapılan eğitime görevli  teknik personel ile ilçe müdürlüğündeki görevli teknik personelin katıldı. Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü  Müdürlüğü uzmanlarından Dr. Mümtaz Özkan ve Uzman Mustafa Bozkurt´un  katılımı ile eğitim verdi. Eğitim toplantılarının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş, Süne tahribatının üreticilere zarar vermesinin yanı sıra un kalitesini düşürmekte ve buğdayın çimlenme gücü azalmakta,  beslenme kalitesi ve en önemlisi ekmelik kalitesinin  bozulmakta olduğunu vurgulayarak, çiftçilerin buğdaylarını TMO´ya   gerçek değerinin altında fiyat vererek yemlik olarak satmakta olduklarını belirtildi.

EMGİ ORANI DÜŞTÜ

Toplantılarda daha sonra konu uzmanı  Dr. Mümtaz Özkan, 2015 yılı  süne mücadelesi kapsamında yapılan kimyasal mücadeleden sonra sonuçların değerlendirilmesi amacı ile merkez ve ilçe köylerindeki farklı üreticilerden alınan toplam 95 adet buğday numunesinde yapılan emgi analiz sonuçları geçen seneler ile kıyaslandığında emgi oranının düştüğü ve bu yıl itibarı ile yağışlarında etkili olması ile  emgi oranının   % 0.526 olduğunu belirtmiştir. İlimizde 2015 yılında yaklaşık 390 bin buğday ve 140 bin ton arpa üretimi gerçekleştiği elde edilen ürünün 145 bin tonu TMO tarafından alındığı belirtildi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı