Anahtar Kelimeler: Daire Başkanı açıkladı

Daire Başkanı açıkladı?

Daire Başkanı açıkladı?

Daire Başkanı açıkladı?

 

?Kanser eskisi gibi artmıyor?

Kırıkkale´ye gelen Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Murat Gültekin, "İnşallah, kanseri dünyada yenecek ilk ülkeler arasına gireceğiz. Son istatistiklerde de eskisi gibi artmıyor. Durağanlık gösteren bir kanserle karşı karşıyayız" dedi.

AÇILIŞ YAPILDI

Kırıkkale´de yerel gazetelerin imtiyaz sahipleri tarafından düzenlenen kampanya ve yardımsever vatandaşların katkılarıyla alınan "mobil kanser tarama aracı" törenle hizmete açıldı. Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünde düzenlenen programda konuşan Gültekin, kanserden hiçbir şekilde korkmadıklarını söyledi. Uluslararası bilim insanları olarak 3 stratejiyi ülke çapında yaygınlaştırmak gerektiğini ifade eden Gültekin, şöyle devam etti: "Birincisi kanserin önlenmesi, ikincisi erken teşhis ve tarama, üçüncüsü de doğru zamanda ve yerde doğru tedaviye ulaşmak. Gelecek yıllarda kanser, hiçbirimizin o kadar korkacağı bir hastalık olmayacak.

KANSERDE ÖNEMLİ GELİŞME

Ülkemizin bu üç politikada da stratejik bir planı var, adım adım ve çok başarılı. Ülkemiz, tütün kontrolü, obeziteyle mücadele, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivitenin arttırılması, kanserlerin taranması, erken teşhis, doktora başvuru ve bu anlamda hızlı ve doğru zamanda tedavinin sağlanması açısından çok iyi giden, dünyada da ön planda olan ülkelerden birisi. Bu, hepimize büyük moral veriyor. İnşallah, kanseri dünyada yenecek ilk ülkeler arasına gireceğiz. Son istatistiklerde de eskisi gibi artmıyor. Durağanlık gösteren bir kanserle karşı karşıyayız." 148 bin liraya temin edilen araç, konuşmaların ardından Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Gültekin´in kestiği kurdeleyle hizmete girdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli