Anahtar Kelimeler: Cübbe giydiler

Cübbe giydiler

Cübbe giydiler

Adalet ve hukukun devlet koordinesi içerisinde yapılması amacıyla çalışma gerçekleştiren genç avukat adayları, ruhsatlarını alarak cübbelerini giydi.

 

Adalet ve hukukun devlet koordinesi içerisinde yapılması amacıyla çalışma gerçekleştiren genç avukat adayları, ruhsatlarını alarak cübbelerini giydi. Mesleğe ilk adım atan çiçeği burnunda genç avukatlar, heyecanlarını aile yakınlarıyla paylaştı.

 

CÜBBE TÖRENİ YAPILDI

Kırıkkale Barosu’na bağlı stajını bitiren genç avukatlardan Mehmet ilhan, Hüdaver Yeşil, Muhammet Ali Şahin, Firdevs Fırat, Nisa Damla Kılıç, Melih Sandalcı ant içip avukatlık ruhsatnamelerini aldılar. Heyecanları ve mutlulukları gözlerinden okunan avukatlar, düzenlenen törenle cübbelerini giyerek, ruhsatlarını aldılar. Baro Başkanı Av, Talat Apaydın, meslekte böyle gençleri görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Hukukun, bir milletin onuru olduğunu belirten Apaydın, “Yurttaşlarımızın hak arama özgürlüğü temsilcileriyiz. Avukatlar olmasa demokrasi eksik olur. Bizim milletimiz, avukatı bir toplum önderi olarak görür. Meslek kurallarına özenle uyun çünkü avukatlık bir yaşam biçimidir. Avukatlık, hak edilesi bir meslek.  Erdem, dürüstlük, doğruluk, vicdan gerektirir” dedi. Apaydın, ruhsatlarını alan meslektaşlarının çok iyi bir hukukçu olacağına inandığını belirtti.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Apaydın “Hayatın en zor anlarında biz avukatlar devreye gireriz. Hakkın yerine gelmesini sağlar, adalet için mücadele ederiz. Yani biz avukatlar ve barolar olarak bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının ve adaletin tarafındayız. Sizlerin de hukuka, adalete, insan haklarına ve hakkaniyete önemli katkılar sağlayacağınıza eminim, pusulanızın hep adalet olacağından hiç şüphem yok. Meslektaşlarımızı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli