Anahtar Kelimeler: Coşkuyla kutladık

Coşkuyla kutladık

Coşkuyla kutladık

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü coşkuyla kutlandı.

KUTLAMA YAPILDI

Kırıkkale'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından da çeşitli gösteriler yapıldı. Kırıkkale'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, belediye önünden Mehter Takımı eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüyle başladı. Kurum müdürleri, askeri birlik, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. Kutlama etkinlikleri, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösterilerle devam etti. Vali Mehmet Makas, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş ve Belediye Başkanı Ahmet Önal, günün anlam ve önemi ile ilgili düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerini verdi. Hatice Kübra Baykal (10), "23 Nisan benim için mutluluk, sevinç, coşku, egemenliği ifade ediyor" dedi. Mine Şereföz (10) ise 23 Nisan'ın çocuklar için çok önemli bir bayram olduğunu söyledi.

 

HAKİMİYET MİLLETİNDİR

Günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, "Bugün, Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin sembolü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi. Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihi, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” iradesini bir kez daha andıklarını belirten Aydın, şöyle konuştu: "Hâkimiyet, bu milletin yüz yıllar boyunca taviz vermediği, asla tartışma konusu bile yapamayacağı hasletlerinin, hürriyetinin, karakteristik yapısının asıl tanımıdır.”

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Aydın, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla birlikte daha güçlü, daha yenilikçi ve daha gelişmiş bir Türkiye hedeflediklerini hatırlatarak, "Bu vizyon, siz değerli çocuklarımızın yetiştiği çağdaş eğitimden sürdürülebilir kalkınmaya, teknolojik ilerlemeden kültürel zenginliğe kadar geniş bir perspektifte şekilleniyor. Sizlerin enerjisi ve potansiyeli ile bu vizyonu gerçekleştirmek için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda resim sergisinin ziyarete açılmasının ardından son buldu. Programa, Vali Mehmet Makas, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Ahmet Önal ile protokolün diğer üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu