Anahtar Kelimeler: uyarısı

Çöl tozu uyarısı

Çöl tozu uyarısı

UYARI YAPILDI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Türkiye'nin batısını etkisi altına alan çöl tozunun, perşembe günü tüm Türkiye genelinde etkisini göstereceğini belirtti.

 

UYARI YAPILDI

Çöl tozlarının her yıl bahar aylarında rüzgarlarla birlikte Anadolu'ya ulaştığını ifade eden Tek, bu tozların içerdiği demir sayesinde bitki, toprak ve su kaynakları için önemli bir rol oynadığını söyledi. Kırıkkale'de büyük ölçüde etkilenecek çöl tozlarından. Türkiye'nin genellikle Afrika ve Orta Doğu'dan gelen çöl tozlarından etkilendiğini belirten Tek, bu dönemde çöl tozunun daha yoğun olarak görüldüğünü dile getirdi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Çöl tozunun hava kalitesini düşüreceğini ve özellikle astım gibi üst solunum yolu sıkıntıları olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Tek, yoğun ve uzun süreli toza maruz kalmanın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti. Bu nedenle, çöl tozunun etkili olduğu bu günlerde dışarıda uzun süre kalmamaya özen gösterilmesi ve sağlık durumu hassas olan kişilerin özellikle dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Perşembe günü tüm Türkiye genelinde etkisini göstereceğini ve hafta sonuyla birlikte ise çöl tozunun ülkeden ayrılacağını duyuruldu.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu