Anahtar Kelimeler: büyük bedeller ödedik

?Çok büyük bedeller ödedik?

?Çok büyük bedeller ödedik?

?Çok büyük bedeller ödedik?

Vefa yürüyüşü yapıldı

101 yıl önce kanlarıyla bu aziz toprakları sulayarak vatan yapan Çanakkale Şehitleri, için vefa yürüyüşü düzenlendi. Sabah ezanı öncesi 7´den 70´e Nur Cami avlusunda toplanan yaklaşık 700 kişi, Kırıkkale Şehitlik mezarlığına yürüdüler.

GENİŞ KATILIM OLDU

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de, ?57. Alay´ın Çanakkale´de Vefa Yürüyüşü´ isimli etkinliği gerçekleştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Vefa yürüyüşüne Gençlik Hizmet ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri, Milli Eğitim, Kredi Yurtlar Kurumu, Kırıkkale Üniversitesi, Müftülük ve diğer kurumlar da katkıda bulundular.

5 KİLOMETRE BOYUNCA YÜRÜDÜ

Saban namazı sonrası Nur Camisinden çıkanlara ve yürüyüşe katılanlara çorba ikramı yapıldı. Daha sonra tekbir sesleri ile yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Kırıkkale şehitliğine yüründü. Şehitlik de okunan kuranı kerim ile birlikte Vali Yardımcısı Rifat Ata, günün önem ve anlamını belirten konuşmasında şöyle dedi: "Hepinize içimden teşekkür etmek duygusu oluştu. Hepinize teşekkür ediyorum.  ?1071 de Anadolu´nun kapıları Malazgirt savaşı ile Müslüman Türk milletine açılmıştır. Daha sonra 1289 yılında Osmanlı imparatorluğu Anadolu Selçukları Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu coğrafya da yaşamımıza devam ediyoruz. İşte Çanakkale de, Sarıkamış da, Yemen de, Sakarya da, Dumlupınar da, Afyon da, Kıbrıs da, Kore de ve Güney Doğu da olmak üzere burada çok büyük bedeller ödedik.?

HİÇBİR ZAMAN KORKMADILAR

?Gerçekten milyonlarca insanımız bu vatan için, bu bayrak için, bu toprak için, dinimiz için, namusumuz için gözlerini kırpmadan hayatlarının baharında şahadet şerbetini içerek şehit olmuşlardır. Şehitlerimiz şehit olmaktan hiçbir zaman korkmamışlardır. Sadece unutulmaktan korkmaktadırlar. O yüzden gençlik ve spor bakanlığımız şehitlerimize vefa borcu olarak, bu  yürüyüşü düzenledik. Ruhları şad olsun". Daha sonra vefa yürüyüşüne katılanlar tarafından  şehitlerin mezarlarına Türk Bayrağı ve karanfil bırakıldı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false