Anahtar Kelimeler: Çobanın katili tutuklandı

Çobanın katili tutuklandı

Çobanın katili tutuklandı

Çobanın katili tutuklandı

Suçunu itiraf etmiş!

2 çocuk babasız kaldı!

Kırıkkale`nin Keskin İlçesi`nde hayvanlarını otlatmaya götürdükten sonra öldürülüp çaya atılan 57 yaşındaki Mümtaz Kutluca cinayetiyle ilgili gözaltına alınan 6 şüpheliden suçunu itiraf eden Kurtuluş K., tutuklanarak Delice Cezaevi`ne gönderildi.

Çoban öldürülmüştü

Cinayet, Keskin`in Efendi Köyü Kılıçözü Deresi yakınında Perşembe günü meydana geldi. Hayvancılık yapan Mümtaz Kutluca, 200 kadar küçükbaş hayvanını otlatmaya götürdü. Ancak hayvanların bir kısmı akşam eve dönerken, Kutluca dönmedi. Ailesinin başvurusu üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kutluca ile birlikte hayvanlarını bulmak için çalışma başlattı. Ekipler, Kutluca`nın en son Efendi Köyü`nde bulunun Kılıçözü Deresi yakınlarında görüldüğünün belirtilmesi üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Dalgıçların da katıldığı arama çalışmasında, Kutluca`nın cesedi bir gün sonra Kılıçözü Çayı`nda bulundu. Ekiplerin yaptığı incelemede, Kutluca`nın otomatik tüfekle vurulduktan sonra cesedinin çaya atıldığı belirlendi.

Çoban toprağa verildi

Jandarma ekipleri, hayvanların bir TIR`a yüklenerek Kırşehir yönüne kaçırıldığına yönelik ihbarlar üzerine geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Kaman`da oturan 46 yaşındaki Kurtuluş K.`nın ahırında yaptığı aramada, Kutluca`nın kaçırılan 110 hayvanının burada olduğunu belirledi. Kurtuluş K.`nın Kutluca`yı öldürüp, hayvanlarını kaçırdığı, N.D (50), Y.Y, (40), S.Y. (42), A.T. (39) ile H.F.`nin ise kendisine yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak Keskin`de adliyeye sevk edildiler. Yapılan duruşma sonunda suçu itiraf ettiği belirtilen Kurtuluş K. (46) tutuklanarak Delice Cezaevi`ne gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak için serbest bırakıldılar. Öldürülen 2 çocuk babası Mümtaz Kutluca`nın cesedi ise incelenmek üzere gönderildiği Ankara Adlı Tıp Kurumu`ndan getirildi, Keskin Merkez Camisi`nde kılınan öğlen namazına müteakip Keskin mezarlığında toprağa verildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false