Anahtar Kelimeler: CHP’de ön seçim 29 Mart’ta

CHP'de ön seçim 29 Mart'ta

CHP

CHP'de ön seçim 29 Mart'ta

Parti adaylar için ön seçim yapacak

Geçtiğimiz günlerde ataması yapılan CHP İl Başkanı Ahmet Önal seçim öncesi yapılacak olan önseçim hakkında gazetemize açıklama yaptı. Önal yaptığı açıklamada 1994'den sonra partilerinde ilk defa ön seçim yapılacağını ifade etti.

Müracaatlar 24 Şubat'ta son

CHP İl Başkanı Ahmet Önal 7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekilliği seçimi öncesi aday adayları için yapılacak olan ön seçim hakkında bilgi verdi. Önal parti üyelerinin aday adayları için oy kullanacağını ve üyelerin en az iki isim yazması gerektiğini söyledi.  Önal yaptığı açıklamada, Vekil adaylarının belirleme yöntemi belli oldu. Adaylar ön seçimle belirecek Kırıkkale'de üç vekil çıkacak bizde adaylarımızı ön seçimle belirleyecek 17 ve 24 Şubat tarihlerinde aday adaylarının müracaat etmesi gerekli. Müracaat edecek aday adaylarının partimiz tarafından belirlenen 5 bin TL anlaşmalı bankalara yatırması gerekiyor” diye konuştu

Üyeler oy kullanacak

Ön seçimin 29 Mart'ta yapılacağını ifade eden Önal, Aday adaylığına hak kazanmış kişiler için Ön seçimde parti üyemiz ilçe ve merkez ilçe dahil olmak üzere 2 bin elli kişi oy kullanacak.  Bu seçim Hakim tarafından yapılacak ve yine hakim huzurunda açılacak. Kimlerin oy kullanacağı genel merkezimiz tarafından tespiti yapılıp listeyi bize gönderecek ve biz bu listeyi ilan edeceğiz. Şuana kadar partimize iki aday adayı başvurusunu yaptı. Ön seçimin ardından ise adaylarımızı belirleyeceğiz” dedi. 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli