CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Hasan Biçer HABERKALE´ye konuştu?

CHP Kırıkkale  Milletvekili Adayı Hasan Biçer HABERKALE´ye konuştu?

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Hasan Biçer HABERKALE´ye konuştu?

?CHP´ye oy vermelisiniz?

CHP somut vaatlerle geliyor

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Hasan Biçer seçim çalışmaları ve hedefi konusuna HABERKALE´ye özel açıklamalarda bulundu.

ÇÖZÜM CHP DE VAR

CHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Hasan Biçer, HABERKALE Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat´a seçim çalışmaları, hedefleri ve beklentileri ile vaatler konusunda özel açıklamalar yaptı. Partinin seçim beyannamesi ve vaatleri konusunda bilgi veren Hasan Biçer vaatleri şu şekilde açıkladı:

İŞTE VAATLER VE PROJELER

Sorunları olmayan bir Kırıkkale için?

* Kalkınmasını Eğitim ve Turizmle gerçekleştirecek

* Esnafın iş adamının işinin geleceğinden kaygı duymadığı

* İşsizin, emeğinin hakkıyla çalışma imkanı bulabileceği, taşeron işçilerin kadrolu olacağı

* Ekonomik kalkınmasını

* Köylüsünün ürettiğini değerinde satabildiği, kullanabileceği mazotu 1,5 tl ye alabileceği

* Öğrencisinin barınma, ulaşım ve kariyer problemi olmadığı,

* Devlet yatırımlarından hak ettiği payı alan

* Ödediği vergilerin, boşa gitmediği, yatırım olarak kente geri kazanıldığı

* Turizmin geliştiği ve kurumsallaştığı

* Aydın, kültürlü insanlarını büyük şehirlere kaybetmeyen

* Emeklimin asgari ücret aylığını net 1500 tl ye yükselterek iyileştirileceği, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alabilecekleri, muayene ve ilaç payı kaldırılarak, emekliler arasındaki eşitsizlik giderilerek ?´İntibak Yasası´´ derhal çıkartılarak

* Emeklilikte yaş haddi kaldırılarak

* İşsize iş istihdamı sağlanarak

* Banka kartlarında yeni düzenleme ile banka kartı borç faizlerinin %80 nin silinerek kalan borç yeniden yapılanarak ödemeler 5 yıla yayılarak

* Herkesi taksitle ev sahibi yaparak

* Hamile kadınlar için gebelik desteği

* Askerdeki gençlere askerlik desteği, 65 yaş üstündekilere yaşlılık desteği, engellilerimiz içinde engelli desteği sağlanarak

* Atama bekleyen öğretmenimiz kalmayarak ve maaşlarında iyileştirme yaparak

* Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar iki katına çıkartılarak

* Mutlu şehir tanımının hakkını veren, gerçekten mutlu insanların yaşadığı bir Kırıkkale için yaşanacak bir Türkiye´ye Kırıkkale´den başlamak istiyoruz

YÖK BELASINI KALDIRACAĞIZ

Üniversite öğrencileri, mezun oluyorsunuz, kaymakam, vali oluyorsunuz. Polis oluyorsunuz, doktor oluyorsunuz. Ama üniversitedeyken sizi yönetimin dışında tutuyorlar. Biz YÖK belasını kaldıracağız ve öğrencilere üniversite yönetiminde söz ve karar imkanı sağlayacağız. Sizin söz hakkınız olacak.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE LİSE KART

Lise kart. Aile sigortası kapsamında lise öğrencileri, son sınıf öğrencilerine lise kart getireceğiz, tamamını sosyal devlet karşılayacağız. Ve atama bekleyen öğretmenler. İkinci öğrenimde harçlarınız var onları da kaldıracağız. Eğitimi parasız yapacağız.

YAŞAM TIRZINA DOKUNMA

Gençler sakın tuzağa düşmeyin. İster üniversitede, ister meydanda, ister caddede eğer birisi gelip size, ?inanç üzerinden siyaset? yaparsa bilin ki o bu ülkeye en büyük ihaneti yapan insandır. Yine birisi gelir ?etnik kimlik üzerinden? siyaset yaparsa o kendi ülkesini seven birisi değildir. Ayrıştırıcıdır bölücüdür. Bir başka konu. Yaşam tarzı. Herkesin yaşam tarzına saygılı olacağız. Herkesin inancına saygılı olacağız. Bunları siyasette kullanılan araçlar olmaktan çıkaracağız. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden, yaşam tarzı üzerinden siyaset. Bunları kabul etmeyin.

SEÇİM BARAJI NE OLACAK?

?Ben anayasaya uymuyorum, anayasayı bana uydurun? denilen bir ülkede demokrasiden mi söz edeceksiniz? Yasama yargı ve yürütme organlarının, güçler ayrılığı ilkesini getireceğiz. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız, YÖK´e tamamen sona erdireceğiz. Anayasayı değiştireceğiz. Eşit yurttaşlığı getireceğiz. Hiç kimse etnik kimliğinden ötürü ötekiyim diye düşünmeyecek. Siyasi ahlak yasası getireceğiz. Her kuruşun hesabını siyasetçi vermek zorundadır. Vergi ödüyorsam, verginin nerelere harcandığının hesabını vermek zorunda. Kesin hesap komisyonunu kuracağız.

CHP´YE OY VERMELİSİNİZ

Ayrıca eğer Türkiye bölgesinde ve dünyada saygınlık kazanmak istiyorsa birinci sınıf demokrasiyi getirmek zorundadır. Yabancı sermaye Türkiye´den kaçıyor. Neden? Mal güvenliğimiz yok. Hatta bazı Türk işadamları şirketlerinin merkezlerini yabancı ülkeye taşıdılar. Buradan iş dünyasına da sesleniyorum. Bu seçimlerde CHP´ye oy vermek zorundasınız. Üretmek istiyorsanız, çalışmak istiyorsanız, düşüncelerinizi özgürce dile getirmek istiyorsanız oy vermek zorundasınız. Ha vermeseniz ne olur? Bize bir şey olmaz, biz maaşımızı alırız. Nasıl olsa vergiyi sen ödüyorsun, dert senin derdin olacak. O derdi çözmek istiyorsan, demokrasi istiyorsan CHP iktidarında CHP´yi açık yüreklilikle açık net eleştirme özgürlüğüne kavuşmak istiyorsan oyunu CHP´ye vereceksin.? (SON)



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli