Anahtar Kelimeler: Çevre uyarısı

Çevre uyarısı

Çevre uyarısı

GERİ DÖNÜŞÜM ZİYARETİ

5-12 Haziran Çevre Korumu haftası münasebetiyle Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Delice ilçesinde lastiklerin geri dönüşümünü sağlayan İlkim Geri Kazanım A.Ş.’yi ziyaret etti. Şehit Binbaşı Erhan Dikmen İlkokulu öğrencilerinin de bulunduğu ziyarette öğrencilere çevreyi korumanın önemi hakkında bilgiler verildi.

GERİ DÖNÜŞÜM ZİYARETİ

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından ziyaret edilen İlkim Geri Kazanım A.Ş.’de faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Atıl durumda olan lastiklerin geri dönüşümünün yapıldığı firma hakkında Vali Tekbıyıkoğlu ve Şehit Binbaşı Erhan Dikmen İlkokulu öğrencilerine bilgiler veren İlkim Geri Kazanım A.Ş. Firma Sahibi Mustafa Deryal, lastiklerin tabiatta bırakılması durumunda 500 yıl kaybolmayacağını belirterek, geri kazanım sayesinde sıfır atığa çevrildiğinin altını çizdi. Firma Sahibi Deryal, "Ömrünü tamamlamış atık lastikler proliz edilerek doğadan yok edilmekte, hem de enerjiye dönüşmektedir. Bu sebeple yenilenebilir enerji kaynaklarında önemli bir yer edinmektedir” dedi.

BİLGİLER VERİLDİ

Vali Tekbıyıkoğlu burada öğrenciler ile birlikte firmanın faaliyetlerini yürüttüğü atölyeleri ziyaret etti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Dünya çevre kirliliğine artık tepki vermeye başladı. Artık insanoğlu bir tercihle karşı karşıya. Ya hep beraber dünyayı daha kötüye götüreceğiz ve bundan dolayı da dünya bize tepki vermeye başlayacak. Ya da doğayla özdeş, doğayla uyumlu, tabiatla özdeş çalışma dünyası ve iş dünyasının yaşam formülünü oluşturmak için gayretler sarf edeceğiz.  Doğaya ne kadar az zarar verirsek, insanlığa da daha sağlıklı bir dünya hazırlamış olacağız.

HEDİYELER VERİLDİ

Bu dünya şuan bize dedelerimizden nasıl kalıyorsa biz de ödünç alıyormuş gibi gelecek nesillere temiz bir şekilde iletmeliyiz. Bu duygularla 5-12 Haziran Çevre Koruma Haftası’nı da tebrik ediyorum” dedi.  Vali Tekbıyıkoğlu, minik öğrencilere Çevre Hafta münasebetiyle hediyeler verdi.  Yapılan ziyarette Delice Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Çevre Şehircilik ve İklimlendirme İl Müdürü Uğur Atar, İl Özel İdaresi Genel Sektere Haluk Karahan ve işletme yetkilileri bulundu. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false