Anahtar Kelimeler: Çelişkili açıklamalar!

Çelişkili açıklamalar!

Çelişkili açıklamalar!

MKE yine gündemde!

MKE’nin sonu ne olacak?

Tarihe yine not düşelim!

“Laf ebeliği yapmasın…!”

Ramazan Can’dan müjde!

MKE Kurumu yine gündemde. Konu yine “özelleştirme” ve “özerklik” meselesi… MKE’nin elinde ne kaldıysa yine “özerklik” adıyla “özelleştirme” kapsamında elden çıkarılacak gibi duruyor…

KAMUOYU ÇOK TEPKİLİ

MKE Kurumu yine gündemde. Konu yine “özelleştirme” ve “özerklik” meselesi… MKE’nin elinde ne kaldıysa yine “özerklik” adıyla “özelleştirme” kapsamında elden çıkarılacak gibi duruyor. İktidar kanadı “özelleştirme” yok diyor ancak lafın sağında solunda gezerek “özerklik”ten bahseder gibi duruyor. “Özerklik” ifadesinin geçmişte de MKE’nin “özelleştirelecek” fabrikaları için kullanıldığını söyleyen bir çok kişi, “Bunun adı özerklik olabilir, ama bil gibi özelleştirmedir. Elimizde kala kala Silah Fabrikası ile Barut Fabrikası kaldı. Bu iki fabrikayı da özerklik adıyla özelleştirerek elden çıkarma gayreti seziyoruz” yorumunda bulunuyor.

LAF EBELİĞİ YAPIYOR

Konunun gündeme geldiği günden bu yana sosyal medyada bir çok kişi duruma tepki gösterirken, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can “özelleştirme” olmayacağına dair iddialarda bulunmuştu. Bu durumu yorumlayan bir çok kişi, “Sayın Can, geçmişteki özelleştirmelerde de yine milletvekili ve yine iktidar temsilcisi idi. Hani fabrikalar nerede? Elimizde ne kaldı? Kala kala Silah Fabrikası ve Barut Fabrikası kaldı. Bir de Hurdalık. Bu üçünü de özerklik adı ile elden çıkarma gayreti seziyoruz. Boşuna laf ebeliği yapmasın” diyor.

BUNUN ALTINDA KALIR

MKE’nin kalan fabrikalarının bu yöntemle elden çıkarılmasının Kırıkkale’de Ramazan Can ve AK Parti için çok pahalıya patlayacağını söyleyen kamuoyu, “Biz buradaki niyeti gayet iyi okuyoruz. Ancak bu özerklik yöntemi ile özelleştirmeye gidilirse bu çok pahalıya patlar. Hem iktidar ve hem de Ramazan Can bu vebalin altından kalkamaz. Ramazan Can boşuna konuşmasın. Ona ‘git Kırıkkale’yi ikna et’ demişler o bunun için konuşuyor. Ama bunun altında kalır” diyor. Ramazan Can MKE ile ilgili durumu “müjde” olarak duyurmuştu. Kamuoyu şimdi Can’ın bu “müjde”sini konuşuyor ve yorumluyor.



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli