Çelikhane 300 bin ton üretim yapacak

Çelikhane 300 bin ton üretim yapacak

Çelikhane 300 bin ton üretim yapacak

Hayri hayırlısı olsun!   

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) için son teknolojiye sahip yeni bir çelikhaneye kurulması için sözleşme imzalandı. İmza törenin ardından açıklama yapan MKEK Genel Müdürü İzzet Artunç, 18-19 döküm alma ve 3 vardiya çalışma esasına göre yılda ortalama 120 bin ila 385 ton sıvı çelik üretilecek” dedi.

Sözleşme imzalandı

MKEK Genel Müdürü İzzet Artunç, sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, kurum ve ülke açısından büyük önem taşıyan Kırıkkale`deki çelikhanenin yeniden kurulacağını söyledi. Mevcut çelikhanenin günümüz teknolojilerine ayak uyduramaması nedeniyle yeni bir çelikhane kurulması için yaklaşık 10 yıldır çalışma yürütüldüğünü dile getiren Ertunç, yapılan çalışmalar neticesinde düzenlenen ihaleyi İtalyan Danieli firmasının kazandığını ifade etti.

Sıvı çelik üretilecek

Firmanın anahtar teslimi çelikhane kurulması konusunda 100 yıllık bir deneyime sahip olduğuna dikkati çeken Artunç, MKEK ile firma arasında kurulacak ortaklığın aynı zamanda ülkeler arasındaki ilişkileri de güçlendireceğini vurguladı. Modern bir çelikhane kurulmasının, kurumun gücüne güç katacağını belirten Artunç, bu yatırımın diğer sanayi kuruluşları açısından da örnek teşkil edeceği kaydetti. Danieli firması temsilcisi Andrea Diasparro da tesisin, Türk çelik sanayi için çok büyük öneme sahip olacağını söyledi. Çelikhanenin kurulmasıyla birlikte tesiste günde 18-19 döküm alma ve 3 vardiya çalışma esasına göre yılda (220 gün üretim yapılacağı öngörüsüyle) ortalama 120 bin 385 ton sıvı çelik üretilecek.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli