Anahtar Kelimeler: rezil oldular!

Can’sız rezil oldular!

Can’sız rezil oldular!

“Siz hep, ben tek…!”

Demek ki neymiş…?

 

Ak Parti kurulduğunda ilk il başkanı olan Ramazan Can, daha sonraki süreçte hep milletvekili seçilmiş ve belediye hiç kaybedilmemişti. İki beceriksiz isim Can’ı bu dönem istenmeyen adam ilan etti ve genel seçimde büyük oy kaybı ile 1 vekil çıkardı, belediyeyi kaybetti ve 47 sene sonra CHP’ye Kırıkkale’de tarihi bir zafer yaşattı. 

 

CAN’I ARAR OLDULAR

AK Parti kurulduğu günden bu yana Kırıkkale’de iki ismin inadı ile büyük hezimet yaşadı. Ramazan Can’ın il başkanlığı ile başlayan serüvende neredeyse sona gelindi. Mustafa Kaplan ve Mehmet Saygılı önce genel seçimlerde, sonra ise belediye başkanlığı seçimlerinde partiyi yerlerde sürünür hale getirirken, tam anlamıyla da rezil ettiler, kendileri de rezil oldular. Parti, Ramazan Can’ı arar oldu. Seçimde ve seçim öncesinde Kırıkkale’de istenmeyen adam ilan edilen Ramazan Can’ın yokluğunda seçimler 47 yıllık tarihi bir hezimetle sonuçlanırken, herkes Ramazan Can’ı arar oldu. 

 

ANALİZLER YAPILIYOR

Sonuçlara ve geçmiş seçimlere bakıldığında tepki çekse bile Ramazan Can’ın seçim kazanmakta bir faktör olduğu ortaya çıktı. Zaten kendisine tepki gösterenlerin de partiyi bu hale getirenler olduğu konuşulmaya başladı. Ramazan Can’ı dışlayıp şehre sokmamaya çalışanların kendi beyliklerini ilan etmeye çalıştıkları, ancak hem genel sorunlar ve hem de yereldeki kibir ile diğer sorunlar nedeniyle partiye seçim kaybettirdikleri konuşuluyor. Seçimin analizleri yapılmaya başlanırken, Kaplan ve Saygılı’nın beceriksizlikleri ve Can’ın yokluğunun seçimde bu neticeye varılmasında etkili olduğu vurgulanıyor. 

 

İSTENMEYEN ADAM İLAN ETTİLER

Kaplan ve Saygılı’nın “trol” denen sahte hesaplardan Can’ın aleyhine kampanya başlattıkları konuşulmuştu. Can’ı hem şehirden ve hem de seçimden uzaklaştırma çabası sonuç verdi ve Can sadece bir kere il merkezi ve ilçeleri dolaşarak destek olmaya çalıştı. Seçimi organize eden Kaplan ve Saygılı başarısız oldu. Gurup oylarını toparlayamadı, bir araya getiremedi, AK Parti içinden önemli bir ismin rakip bir partiden aday olmasına sebep oldu, çok başarılı aday adayları olmasına rağmen en başarısız ve en çok tepki çeken Saygılı ismi aday gösterildi.

 

HEPSİ YOK OLACAK

Seçimi Can’ın organize etmesi halinde adayın Saygılı olmayacağı, gurup oylarının dağılmayacağı ve sonucun da kesinlikle bu şekilde olmayacağının altı çiziliyor. Her seçimde iyi bir organizasyon yapan Saygılı’nın bu seçimde yokluğu partinin hezimet yaşamasına yol açarken, partide kendini önemli gören bir çok figürün önümüzdeki süreçte siyasetten silinmesi bekleniyor. Bunların başında Saygılı geliyor ki zaten o da Kırıkkale’yi seçim gecesi terk etti ve adeta kaçarak gitti, devir teslim törenine bile katılmadı. Kaplan’ın da önümüzdeki süreçte yok olmaya hazırlanması gerektiği vurgulanıyor.

 

YENİ BİR FIRSAT DOĞDU

Bir süre sonra bu analizlerin artması da beklenirken, Ramazan Can için yeni bir fırsat doğacağı ve Kırıkkale’yi yeniden örgütlemeye çalışacağı ifade ediliyor. Milletvekili olmadığı dönemlerde hep önemli bir görev alan ve seçimleri bekleyen Can, şu anda Adalet Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor. Kısa süre sonra Can’ın bu analizleri dikkate alarak Kırıkkale’ye daha çok gelmesi, partiye tekrar el atması ve her şeyi yeniden örgütleyip organize etmesi bekleniyor. Kırıkkale tarihinde CHP 47 sene sonra hem da büyük ve tarihi bir zaferle belediye seçimlerini kazanırken, aynı durum genel seçimlerde de yaşanmış, Ahmet Önal iki seçimde de rekor oy almıştı. 



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu