Çanakkale büyük bir ağıttır

Çanakkale büyük bir ağıttır

Çanakkale büyük bir ağıttır

Çanakkale programı düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı dolayısıyla 81 ilde organize edilen "Bir Hilal Uğruna" etkinliği, İlimizde de yapıldı.

Serdar Tuncer katıldı

Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde organize edilen "Bir Hilal Uğruna" etkinliği, İlimizde de yapıldı. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Okuduğu şiirler ve anlattığı Çanakkale`den yaşanmış hikâyelerle katılımcılara duygulu anlar yaşatan şair Serdar Tuncer, yoğun ilgi gördü.  Tuncer'in şiirlerinin yanı sıra;  Çanakkale türkülerini seslendiren Türk Halk Müziği sanatçısı Cihan Yıldız'da programı izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşattı.

279 şehidimiz var

Çanakkale Destanı'nın yaşanmış hikâyelerinin anlatıldığı programda konuşan Tuncer, Kırıkkale'den 279 askerin şehit olduğunu söyledi. Çanakkale'nin büyük bir ağıt olduğunu belirten Tuncer, ‘Çanakkale Türkiye'nin meselesidir. Biz orada bu savaşı kazandığımız anda tüm gücümüzü dünyaya göstermiş olduk. Çok zorluklarla kazanılan bir savaşı kazandık. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın' dedi.

Geniş katılım oldu

Çanakkale ruhunun iyi hissedilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, "Çanakkale, metrekareye 6 bin merminin düştüğü yer, 1 metrekareye 5 litre kanın aktığı yer, bunun için Çanakkale ruhunu iyi bilmeliyiz" şeklinde konuştu. Programa Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergi açıldı

Türkülerin, edebiyatın, ışık ve görselliğin harmanlanmasıyla ortaya konulan etkinlikte yürekleri burkan bir destanın öyküsü seyircilere anlatıldı. Programın sonunda savaş esnasında ve gerisinde derlenen fotoğraf sergisinin ve Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan Çanakkale Savaş Müzesi'nin tanıtımı yapıldı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı