Anahtar Kelimeler: kırmızı plaka

Can´a kırmızı plaka!

Can´a kırmızı plaka!

Can´a kırmızı plaka!

KEİPA Başkanı oldu

Önceki gün TBMM´de Dilekçe Komisyonu Başkan Vekilliği görevine getirilen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´a yeni bir görev daha verildi. Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi Karadeniz Ekonomik işbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkanı oldu.

BAŞKANLIĞA GETİRİLDİ

AK Parti´den 4 dönem üst üste milletvekili olan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´ı yeni hükümet döneminde daha aktif günler bekliyor. Geçtiğimiz günlerde TBMM´de yapılan seçimlerde Dilekçe Komisyonuna seçilen Kırıkkale Milletvekili Can burada başkan vekilliği görevine getirilmişti. Diğer taraftan Milletvekili Can, Türkiye Büyük Millet Meclisi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Başkanlığına getirildi.

BÖLGE ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİ

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi, 1980´lerin sonunda yaşanan siyasal değişimlerin sonucunda Karadeniz çevresindeki ülkelerin yeniden dünya sahnesine çıkması ile kurulmuştur. Ulusal kalkınma çabaları ve Avrupa entegrasyonu gibi faktörler, Bölge ülkelerinin, Karadeniz çevresini  istikrar, refah ve barış alanına dönüştürmek amacıyla çabalarını birleştirmesine yol açmıştır. Bu yolla, Bölge ülkeleri, coğrafi yakınlık ve müşterek kültürel ve tarihi miras gibi ortak paydaların avantajlarından yararlanarak,  ikili ve çok taraflı ilişkiler kuruma gayretlerini hızlandırmıştı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false