Anahtar Kelimeler: Camiler cennet bahçesidir

Camiler cennet bahçesidir

Camiler cennet bahçesidir

Camiler cennet bahçesidir

Bağış Camii açıldı

2012 yılı itibariyle yapımına başlanılan ve 52 yıllık bir geçmişe sahip olan yeni adıyla ?Bağış Camii´nin inşaat çalışmaları tamamlanarak halkın hizmetine açıldı. Çalılıöz Mahallesi Nene Hatun Caddesi üzerinde bulunan caminin iç mekânı 600 m2.

BAĞIŞ CAMİ İBADETE AÇILDI

Cami avlusunda düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Müftüsü Bekir Gerek, AK Parti Milletvekili adayı Ramazan Can, Bağış Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıfat Çetin, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

3 YIL ÖNCE BAŞLANMIŞTI

Cami hakkında genel bilgi vererek konuşmasına başlayan Bağış Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıfat Çetin, ?Camimizi yeniden yapma çalışmalarına 3 yıl önce başladık.2013 yılında alt katı düzenleyerek ibadete hazır hale getirmiş olduk. İnşaata devam edilerek kargasını bitirdik, 2014 yılında dış cepheyi tamamlayarak diğer işlemleri tamamladık. 2015 yılında şadırvan ve çevre düzenlemesini yaparak camimizi ibadete hazır hale getirdik? dedi.

CAMİ AÇIKLAMASI

Konuşmasında camilerin önemine vurgu yapan İl Müftüsü Bekir Gerek ise; bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Camilerin yeryüzünün cennet bahçeleri olduğunu belirten Gerek, ?Bu camimizin açılışının ?Din Görevlileri ve Camiler Haftası´na denk gelmesi de ayrıca bir mutluluk vermektedir. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığımızın doğrultusunda camilerimizin açılışlarını bu haftaya denk getirerek, bu haftaları daha da anlamlaştırıyoruz? ifadesinde bulundu.

GÜZEL ÇALIŞMALAR

Gerek´in ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç ise; caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Genç´in ardından konuşma yapan AK Parti Milletvekili adayı Ramazan Can, ?Fani dünyada en önemli bir yatırım cami yaptırmaktır. Çünkü camiler, cennetin kapısını aralayacak olan en önemli kutsal mekanlardır. İl Müftümüz göreve geldiği günden itibaren din alanında güzel çalışmalar yapmamıza da vesile oldu? ifadesinde bulundu.

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI

Son olarak konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, ?Camiler milli birlik ve beraberlik duygusunun arttığı güzide mekanlardır. Camiler Müslümanların ibadetlerini daha da perçinleştirdiği yerlerdir. Bizlerde bu konularda elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Kültürümüzün medeniyetimizin hatıralarının saklı olduğu mekanlardır? dedi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde caminin açılış kurdelesi kesildi.



Mehmet Öztürk
16.10.2015 14:12:50
Peki kaçınız bir araya gelerek Kırıkkale´de bir fabrika, bir atölye, bir işyeri açtınız söylermisiniz...Bu şekilde kaç genci, işsizi, garibanı iş sahibi yaptınız söylermisiniz...Ama cami açılışında gösteriş için, dindar gözükmek için bir aradasınız...Verecek hesabınız, söyleyecek sözünüz yok...Siyasetçinin ne işi var cami açılışında...Kurdele kesmek neyin nesi...ne demek o...Pari pastada kesseydiniz...Sizin sadece açılışını yaptığınız camiler bizim ibadet yerimizdir unutmayınız...Sizlerinde günahlarının affı için duacıyız...

kurtali
16.10.2015 21:05:35
camiye resimde bulunanlar ne kadar para yardımı yaptılar acaba camiyide siyaset yapmayın yazık

  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli