Çakırca CHP'lilere çağrıda bulundu

Çakırca CHP

Çakırca CHP'lilere çağrıda bulundu

Aday adaylığı müracaatını yaptı

CHP Milletvekili aday adayı Av. Murat Çakırca hükümetin açlık siyaseti yaparak seçimlerde hep galip çıktığını belirterek bu sefer durumun hiçte böyle olmayacağını söyledi. Çakırca aday adalığını açıkladığı toplantıda hükümeti eleştirerek CHP'lilere çağrıda bulundu

Sandığa sahip çıkın

Avukat Murat Çakırca Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığını açıkladı. Çakırca CHP il binasında toplantı düzenledi. Yanında torunu ile birlikte partililerin karşısına çıkan Çakırca öncelikle niçin aday adayı olduğunu anlattı. AK Parti'yi ağır ifadelerle eleştiren Çakırca hükümetin açlık siyaseti yaptığını ve bu sayede iktidarını koruduğunu söyledi. Çakırca, bundan sonra böyle öyle olmayacağını belirtti. CHP'lilere seslenen Murat Çakırca sandığa giderken aynı zamanda sandığa sahip çıkmalarını istedi.

Ülke kaynaklarını savuruyor

Çakırca şöyle konuştu: 2002 den bu yana iktidarda olan AKP hükümeti iş başına geldiğinden bu yana Ülke kaynaklarını har vurup harman savurmuş, Ülkenin Bütün Dengelerini bozmuştur. Böylece de tüm kurum ve kuruluşları ile Cumhuriyet sistemini işleyemez hale getirerek Rejimi yıkmaya çalışmaktadır. Bu Hükümetin Amacı Devlete Darbe yaparak Ülkemizi Başkanlık sistemi adı altında diktaya götürmektir. Bu amaçla yaratılan yandaş medya, Yandaş Yargı, Etkisiz ve bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak emre endeksli Meclis Yapısı ve Cumhuriyetin diğer kurumları artık görevlerini yapamaz ve etkisiz hale getirilmiştir.”

Gezmiş ve Yaşar Kemal'i andı

Çakırca salonu dolduran partililere hitaben yaptığı konuşmada bugünün devrimci lider Deniz Gezmiş'in Doğum günü yine önceki gün kaybettiğimiz Büyük Edebiyatçımız Yaşar Kemal in acısnı yaşadığını, Anadolu'nun yetiştirdiği Bu her iki kahramanı da saygı ile andığını söyledi. Çakırca Çakırca, Açıklamamın hemen başında belirtmek isterim ki Bu seçim ya AKP'nin Ya da Laik Demokratik Sosyal Hukuk Devleti olan T.C.'nin ve Üniter yapısının son seçimi olacaktır” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false