Anahtar Kelimeler: Çakıcı ifade verdi!

Çakıcı ifade verdi!

Çakıcı ifade verdi!

Çakıcı ifade verdi!

 

Tehdit ifadesi

Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı ve Cezaevi Müdürünü tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu iddia edilen Alaattin Çakıcı, "sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini" savundu. Hükümlü olarak Tekirdağ Cezaevi`nde kalan Alaattin Çakıcı, "tehdit ve hakaret" iddiasıyla Tekirdağ Adliyesinde ifade verdi.

Çakıcı davası

Çakıcı, "tehdit ve hakaret" iddiasıyla ifade verdi- Kırıkkale Cumhuriyet Savcısı ve Cezaevi Müdürünü tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu iddia edilen Çakıcı, "sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini" savundu Hükümlü olarak Tekirdağ Cezaevi`nde kalan Alaattin Çakıcı, "tehdit ve hakaret" iddiasıyla Tekirdağ Adliyesinde ifade verdi. Tekirdağ Cezaevinden cezaevi aracıyla adliyeye getirilen Çakıcı, geniş güvenlik önlemleriyle arka kapıdan giriş yaptı.

Kendisini savundu

Çakıcı, avukatları Filiz Hocamoğlu Kanat ve Mehmet Sinan İnce`nin hazır bulunduğu ifadede, Ankara 44. Asliye Mahkemesi`nde 22 Ekim 2014`te söylediklerini savundu. Anayasal hakkı olan annesini görmesinin engellenmesi, annesinin, göremeden vefat etmesi halinde "Kırıkkale Başsavcısı Osman Kaçar ve Cezaevi Müdürü Nuri Şahin`i toprağa gömeceğim" dediğini belirten Çakıcı, evrensel hukukta sözlerin eyleme dönüşmediği sürece düşünce özgürlüğüne girdiğini savundu. Çakıcı, mahkemede söylediği sözlerin arkasında olduğunu ancak daha sonra annesiyle görüştüğünü kaydetti.

Allah milleti korusun

İfadesinin alınmasının ardından yine arka kapıdan çıkarılan Çakıcı, bir gazetecinin, "Bir şey söyleyecek misiniz" sorusu üzerine, "Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin" diye konuştu. Çakıcı, daha sonra cezaevine nakledildi. Çakıcı, geçen yıl 15 Kasım`da, hükümlü olarak kaldığı Kırıkkale Cezaevi`nden annesinin rahatsızlığı nedeniyle verilen izin üzerine İstanbul`a getirilmiş ve annesini Kağıthane`deki evinde ziyaret etmişti.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli