Anahtar Kelimeler: Büyükelçi konser izledi

Büyükelçi konser izledi

Büyükelçi konser izledi

Büyükelçi konser izledi

ABD Büyükelçisi konsere geldi

ABD`nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Kültürlerarası Diyalog Projesi kapsamında Kırıkkale Üniversitesi`n Mavi Salonu`nda düzenlenen konseri izledi.

Konser için geldi

ABD`li ve Türk müzisyenlerden oluşan konseri ilgiyle izleyen Büyükelçi John Bass, projeyle Caz ve Türk müziği gibi çok önemli iki geleneği buluşturup, bir arada insanlarla paylaşmayı hedeflediklerini söyledi. Emre Kartari`nin önemli bir Caz müzisyeni ve eğitmen olduğuna işaret eden Bass, "ABD`de bağlantılı olduğu birkaç hocayla böyle bir fikirle geldi. Projedeki geri dönüşler çok güzel. Her konserde olamadım ama bugün buradayım" dedi.

Renkli görüntüler yaşandı

Amerikalı ve Türk müzisyenlerden oluşan sazlı ve cazlı grup, ABD Büyükelçiliği Kültür İşleri Bölümü`nün katkılarıyla Türkiye`nin farklı şehirlerinde konserler veriyor. Aynı zamanda çalıştaylar gerçekleştiren grup, Kırşehir, ve Kayseri`de etkinliklerine devam edecek. Konser sonunda Büyükelçisi Bass, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve salonunda bulunan öğrencilerle davetliler ABD`li ve Türk müzisyenleri ayakta alkışladılar. Büyükelçi Bass ile Rektör Yıldız, müzisyenleri tebrik edip, kutlarken, kendilerine çiçek verdiler.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli