Anahtar Kelimeler: “Büyük bir nimete sahibiz”

Büyük bir nimete sahibiz”

 Büyük bir nimete sahibiz”

Büyük bir nimete sahibiz”

 

Peygamber Efendimizin 1444. doğum yıldönümü kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Kırıkkale'de coşkuyla yapıldı. Kuran-ı Kerim tilavetlerinden, semah gösterilerine, tasavvuf musiki konserinden mehteran konserine kadar birçok aktivitenin yapıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşlara gül dağıtıldı, kutlu doğum pilavı ikram edildi.

Kuran- Kerim ziyafeti

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere Vali Vekili Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Kırıkkale'de renkli görüntülere sahne olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nı takiben mehteran takımının konseriyle başladı.

Birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, İslam toplumunun harcını sevgi, saygı, şefkat, merhamet ve kardeşlik ile yoğurmuştur.  Küçüklerimize merhamet etmeyen ve büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir  buyuran Sevgili Peygamberimiz, Ailenin bireyleri, toplumun fertleri, farklı etnik kökene mensup insanlar birlikte huzur içerisinde yaşamasını sağlamıştır. Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunun 1444. Senesi vesilesi ile bugün bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, küreselleşen ve maddenin öne çıktığı, insan değerinin zedelendiği ve azaldığı,  ayaklar altına alındığı, kaybolmaya yüz tuttuğu, ihlasın, samimiyetin değil menfaatin, çıkar ilişkilerinin öne çıktığı günümüz dünyasında alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin öğrettiği rahmet yüklü din anlayışını, hikmet yüklü güzel ahlakı, şefkati, merhameti, samimiyeti, ihlası ve insana bakışını yeniden keşfetmeye ve bu keşfimizi toplumun bütün kesimlerine açmaya her zamankinden daha fazla muhtacız.  Bundan dolayı Kutlu Doğumun bu yılki ana teması Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı.”ifadelerinde bulundu.

Günah ve sevap açıklaması

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Müslüman bir toplumda, ülkede, ailede doğduklarını ve yaşadıklarını belirterek, "Doğruyu, yanlışı, iyiyi, kötüyü, helali, haramı, günahı, sevabı öğrenebileceğimiz bir toplumdayız. Bu konudaki en önemli rehberimiz Kur-an`ı Kerim ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin, hayatı, sözleridir. Bizler bu manada büyük bir nimete sahibiz" diye konuştu.

Gül dağıttılar

Kocatepe Camii Baş İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci katılımcılara Kuran- Kerim ziyafeti verirken, protokol konuşmaları ve ödül törenine geçildi. Kuran-ı Kerim okuma, siyer, şiir ve makale yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin akabinde Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ve sema gösterileri sunuldu. Kutlu doğum pilavı ikramının yapıldığı etkinliklerde vatandaşlara gül ve hilye-i şerif dağıtıldı. Etkinliklerde vatandaşlara binlerce kırmızı gül dağıtıldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli