Anahtar Kelimeler: Bunlar spor sahtekarları

Bunlar da spor sahtekarları!

Bunlar da spor sahtekarları!

Bunlar da spor sahtekarları!

Bir siz eksiktiniz memlekette!

Bakın ne sahtekarlık ve halt karıştırmışlar!

Yerel idare gör bunları!

Baskı ve şantaj da yapıyorlar!

Çete mi bunlar?

Kırıkkale´de gün geçmiyor ki yeni bir sahtekarlık ortaya çıkmasın. Bu kez sahtekarlığın adresi spor oldu. Kendilerine tekvandocu süsü verenler Tekvando İl Temsilciliğini de kullanarak iddialara göre dolandırıcılık yapmışlar. Hatta nitelikli suç işlemişler. İşte o iddialar ve konuşulan gelişmeler?

YALAN HABER YAPTIRMIŞLAR

Kırıkkale´de birkaç gündür kaynağı, merkezi, sahibi ve künyesi belli olmayan bir haber sitesinden Kaletepe´deki bir okulun salonunun sporculara kapatıldığına yönelik baskı, şantaj ve tehdit içeren haberler yapılıyor. Okulun spor salonu bakıma alınmış durumda. Döküntü haldeki spor salonu yenileniyor. Ancak, spor salonu hiç alakası olmayan kişiler tarafından künyesi bile belli olmayan bir haber sitesi tarafından ?sporculara kapatıldı? şeklinde haber yapılarak hem kamuoyu yanıltılıyor ve hem de şantaj ve baskı oluşturulmaya çalışılıyor.

BASKI OLUŞTURMA ÇABASI

Bu haber üzerine sitemiz tarafından yapılan kısa bir araştırma sonucunda haberin aslında bir sahtekarlık çetesi tarafından künyesiz siteye danışıklı olarak yaptırıldığı ortaya çıkarıldı. Gelişmeler de bundan sonra çorap söküğü gibi geldi. Kırıkkale´de yılardır engelli olmasına rağmen kendisini tekvandonun içinde göstermeye çalışan M. B isimli bir şahsın, adı geçen okulun salonunu kendi spor salonu imiş gibi kullandığı, bakıma alınan ve geçici bir süre kapatılan okulun spor salonunun kapatılmasını tamamen olayı çarpıtarak haber yaptırdığı ortaya çıktı.

DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR

Salonun bakım ve onarım işi nedeniyle kapatıldığı öğrenilirken, kendisini tekvando hocası olarak tanıtan engelli M. B´nin bu yüzden okul yönetimi aleyhine sürekli haberler yaptırdığı kaydedildi. Okul idaresine şantaj, baskı ve tehdit uygulandığı öne sürüldü. Kendisinin tekvando lisansı sbile olmadığı iddia edilen M. B´nin bu şantaj ve baskı için Tekvando İl Temsilcisi H. Ö´yü de kullandığı ileri sürüldü. Lisansı bile olmayan M.B´nin Tekvando İl Temsilcisi H. Ö. İle birlikte sporcuları Türkiye Şampiyonası´na götürüyoruz diye onların otel ve yol parası ile harcırahlarını aldıkları ve böylece dolandırıcılık yaptıkları iddia edildi.

PARA BİLE İSTEMİŞLER

Daha önce M.B´nin salonunda tekvando çalışan birkaç öğrenci bu gelişmeyi doğruladı.  Hatta öğrenciler kendilerinden ayrıca para istendiğini söyledi. Türkiye Şampiyonasına giden tekvandocuların da seçme yapılmadan belirlendiğinin altı çizildi. Tekvando İl Temsilcisi ve M. B´nin nitelikli dolandırıcılık yaptığı öne sürülürken, bunun için de adeta çete kurdukları ve organize suç işledikleri kaydedildi. Çünkü daha önce de bu işleri organize ettikleri öne sürüldü.

BAŞKA İDDİALAR DA VAR

İddialar bununla da sınırlı değil. Bu iki şahsın okulun salonunu tekrar kullanabilmek için siyasileri kandırarak baskı oluşturmaya çalıştıkları söyleniyor. İktidara yakın isimleri kullanarak baskı yapmaya devam ettikleri öne sürülüyor. Bunun için adı sanı ve kimliği künyesi belli olmayan haber sitelerini kullandıkları, okulu baskı altına almaya çalıştıkları konuşuluyor. Valiliğin konuyla ilgili olarak harekete geçmesi bekleniyor. Bu iki şahsın bugüne kadar ne miktarda organize suç işledikleri merak konusu.

SUÇ DUYURUSU OLACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Spor İl Müdürlüğü´nün bu konuda araştırma ve inceleme yapması, soruşturma açması bekleniyor. Aksi takdirde bu yöndeki iddiaların Bimer´e kadar ulaştırılacağı ve gerekli soruşturmanın Bimer yöntemiyle yapılacağı ifade ediliyor. Ayrıca, bu iki şahıs tarafından dolandırıldıklarını söyleyen bazı sporcular da iki şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ediliyor

SALON KAPATILMIŞ

Spor salonu valilik tarafından kullanılması yasaklandıgıda gelen bilgiler arasında.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false