Anahtar Kelimeler: Bozdağ güven tazeledi

Bozdağ güven tazeledi

Bozdağ güven tazeledi

Bozdağ güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanlığı olağan kongresi gerçekleştirildi. Tek liste olarak girilen kongrede mevcut İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ tekrar başkanlığa seçildi.

TEK LİSTE İLE YAPILDI
Türk Metal Sendikası Düğün Salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale il Başkanlığı olağan kongresi gerçekleştirildi. Saygı Durusu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ile CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından Divan Başkanlığına CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, üyeliklerine ise Emre Demirtaş ve İlknur Ataklı seçildi. Tek liste olarak girilen olağan kongrede mevcut İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ tekrar başkanlığa seçildi.

ÖZEL´DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023 genel seçimlerinin erkene alınması durumunda seçime hazır olduklarını söyledi. CHP´nin savaş meydanlarında ve Cumhuriyetten önce kurulan bir parti olduğunu belirten Özel, şöyle konuştu: "Atatürk, bu partinin ilk kongresini parti kurulmadan önce 5 Eylül 1920´de yapılan Sivas Kongresini ilk kongresi olarak tayin eder. Bu parti öyle bir partidir ki seçimler olur, seçimler biter, en zor dönemlerde iktidara gelir, iktidarını yapar ve seçimlerle gider. Çünkü kültüründe tek adam rejiminden ülkeyi önce parlamentolu bir yönetime sonra parlamenter demokratik bir sisteme ve en nihayetinde çok partili demokratik parlamenter sisteme kavuşturmuştur. CHP´nin her kongresi, ibret niteliğinde, demokratik, barış içerisinde ve kardeşçe, kendisine güven, Türkiye´ye umut veren kongrelerdir."

MİLLETİN MECLİSİ
Özel, çok kuvvetli ihtimalle bir daha il kongresi yapmadan Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023´te Cumhurbaşkanlığı makamında oturacak kişiyi belirleyecek seçimlerin yapılmış olacağını öne sürdü. Seçimlerin zamanında yapılması halinde 2023 Haziran´da olacağını aktaran Özel, şöyle devam etti: "Erkene alınırsa dünden razıyız, bugünden hazırız. Yapılacak seçimlerle bu ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı ve demokratik parlamenter sistemin, 16 Nisan´da aldığı yarayı ortadan kaldıracak hatta 12 Eylül darbesiyle hesaplaşacak, onun tortularını da kazıyacak, Atatürk´ün vasiyetine uygun şekilde muasır medeniyetlerin en iyisini alıp, onu da aşacak geliştirilmiş parlamenter sistemi kuracak, Millet Meclisini de o seçimler oluşturacak."

BİR HAYALİM VARDI
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ise yaptığı konuşmada, ?Benim bir hayalim vardı o hayalim çok sevdiğim, mensubu olmaktan onur duyduğum CHP´de yönetici olmaktı. Bizi layık gördünüz, bizi partimizde yönetici yaptınız. Biz hayallerimiz büyüttük yıllar sonra partimizden milletvekili olmak istedik yol verdiniz, onay verdiniz sahip çıktınız. Ben il başkanlığı ve milletvekilliği, CHP´de sıradan bir üye olmaktan onur duydum, bu onuru yaşattığınız için teşekkür ederim?

45 YIL SONRA KAZANMAK
Başka bir hayalinin de olduğunu söyleyen Kırıkkale Milletvekili Önal, ?O hayalim yıllar sonra 45 sene sonra Kırıkkale´de merkez belediye başkanlığını kazanmak. Ben bunun hayalini kuruyorum, çalışmasını yapıyoruz. Yıllardın yerel yönetimlerde boynumuz bükük kaldı, insanımıza nasıl sahip çıkarız onun hayalini kuruyoruz. Sizlerin desteği, emeğiyle günü geldiğinde bunu da yapacağız? diye konuştu.

GENİŞ KATILIM OLDU
CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, SP İl Başkanı Faruk Vurgun, İYİ Parti Bülent Şükrü Altınışık, SMMMO Başkanı Ferman Aldemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Kırıkkale Belediyesi eski Başkanı Mustafa Pekdoğan, stk başkanları ve çok sayıda CHP delegeleri katıldı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ
İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ

YÖNETİM KURULU ASİL
Haydar Delice Kemal Duman Aylin Yurdakul Muharrem Durakcan Selma Demirhan Emre Demirtaş Osman Özkan Demet Akyürek Özgür Kasapoğlu Bülent Yıldız Mukaddes Dağ Mehmet Uysal Meliha Çamlıbel Hüseyin Yılmaz Ferhat Yıldız Emre Akdeniz Musa Erol Haydar Gün Çiğdem Karaer.

İL DİSİPLİN KURULU
Zeliha Erduran Turgut Tosun Emir Çelik Mehdi Öcal Şefik Mert Ayten Duruakan Aslan Öztemir Hasan Akdoğan Musa Özkan.

ÜST KURUL DELEGELERİ
Onur Yüksel Bozdağ Yücel Kızık Devrim Toköz Mukaddes Dağ Güllü Aykut Osman Özkan.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli