Bölgecilik illetini kaldıracağız”

 Bölgecilik illetini kaldıracağız”

Bölgecilik illetini kaldıracağız”

Dernekleri ziyarette bulundular

Seçim çalışmaları kapsamında Keskinliler ve Çankırılılar Derneğini ziyaret eden Ak Parti Milletvekili Adayları Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale'de yıllardan beri yaşanan bölgecilik sorununu tamamen ortadan kaldıracaklarını belirttiler.

Biz birlikte Kırıkkale'yiz

Seçim çalışmaları kapsamında Keskinliler ve Çankırılılar Derneğini ziyaret eden Milletvekili Adayları Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, dernek üyeleri ile bir araya gelerek Kırıkkale'de yıllarca yaşanan bölgecilik sorununun tamamen bitireceklerini söylediler. Milletvekili Adayı Abdullah Öztürk yaptığı konuşmada ‘Ben Keskinliyim, evim barkım, her şeyim Keskin'de ve esnafım, yani sizler gibi ilçede ve köyde büyüyen birisi olarak sizleri en iyi ben anlarım. Aday olduktan sonra gittiğim Delice, Balışeyh, Yahşihan Bahşılı, Keskin herkes bana sahip çıktı Allah onlardan razı olsun. Ben Keskin'de yaşıyorum ama aslen Kırıkkaleliyim. Çünkü bu şehirde yaşayan Keskinli, Deliceli, Yozgatlı, Çankırılı, Kırşehirli hemşerilerimiz var. Bu şehrin ekmeğini yiyorlar ve artık Kırıkkaleli olmuşlar. Biz hepimiz Kırıkkaleliyiz. Bu bölgecilik illetini artık sırtımızdan atalım' diye konuştu.

Ayrımcılık yapmaya gerek yok

Kırıkkale'nin, MKE sayesinde çevre illerden gelen insanlardan oluşan bir il olduğuna dikkat çeken Ramazan Can ise konuşmasında, ‘Kırıkkale tüm illerden gelen insanların gelip buraya yerleştiği bir Anadolu kenti. Bu şehirde ayrımcılık yapmaya gerek yok. İnsanları ayrıştırmak kolay ama birleştirmek zor. Biz insanları birleştirmeye geldik. Geçmiş dönemde Osman Durmuş partisi iktidardayken bakan oldu ve Kırıkkale'ye Yüksek İhtisas Hastanesini, ilçelere devlet hastaneleri ve sağlık ocakları yaptı. Allah ondan razı olsun. Bir çivi çakanı başımızın üstünde taşırız. Sonra bir dönem ara verdi ve 2007 – 2011 dönemlerinde yine milletvekili oldu ama bu sefer partisi iktidarda değildi ve Kırıkkale için hiçbir şey yapamadı. 7 Haziran'da biz 3 milletvekilini çıkaramazsak muhalefet partileri 1 vekil çıkarsa yine bir şey yapamayacak Kırıkkale'ye. O yüzden desteğinizi verin meclise 3 vekille güçlü gidelim ve Kırıkkale'mize daha çok hizmet etmek için çalışalım' dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false