Anahtar Kelimeler: Bölge birincisi oldular

Bölge birincisi oldular!

Bölge birincisi oldular!

Bölge birincisi oldular!

Güzel bir gelişme

Kırıkkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, 2015 yılı faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin ?İl Müdürlüğümüz 2015 yılı içerisinde başarılı bir çalışma yılı gerçekleştirmiş, Bakanlığımızca her sene yapılan tüm illerin katıldığı performans değerlendirmesinde teste giden ürün sayısı kriterinde Türkiye 2. ,16 ilin yer aldığı Bölgemiz içerisinde ise 1. olmuştur? diye konuştu.

3 BİN 158 ÜRÜN DENETİMİ YAPILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Okan Şahin ?İl Müdürlüğü olarak tüketicilerin sağlığının ve güvenliğinin korunması, piyasada güvenli ürünlerin yer almasının sağlanılması ve haksız rekabetin önlenmesi için denetimler yapılmıştır. Müdürlük olarak, her türlü ölçü aletlerinin kamu yararına uygun ve doğru ayarlı olarak kullanılmasının sağlanması amacıyla piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kesintisiz olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda toplam 3158 ürün denetimi yapılmış, bu ürünlerden 2089´ü uygun bulunmuş, 154 üründe aykırılık tespit edilerek gerekli yaptırımlar uygulanmıştır? ifadesini kullandı.

PİYASA GÖZETİM VE DENETİM ALTINDA

İl Müdürü Şahin ?Genel olarak tüketicilerin can ve mal emniyetini doğrudan ilgilendiren elektrikli aletler, gaz yakan cihazlar, asansörler, basınçlı ekipmanlar gibi konularda denetimlere ağırlık verildiği 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri kapsamında 2015 yılı içerisinde; Üretici ve satıcı firma ile kullanıcılarda toplam 697 ürün denetimi yapılmış, 153 üründe aykırılığa rastlanılmış,  satıcı ve üretici firma tarafından piyasaya arz edilen 544 üründe ise uygunluk tespit edilmiştir. Uygunsuzluk tespit edilen 36 asansör TSE tarafından teste tabi tutulmuştur. İl Müdürlüğümüz 2015 yılı içerisinde başarılı bir çalışma yılı gerçekleştirmiş, Bakanlığımızca her sene yapılan tüm illerin katıldığı performans değerlendirmesinde teste giden ürün sayısı kriterinde Türkiye 2. ,16 ilin yer aldığı Bölgemiz içerisinde ise 1. olmuştur?.

ÖLÇÜ ALETLERİDE DENETLENİYOR

?3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre ölçü ve tartı aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanılması amacıyla muayene ve damgalama işlemleri ile doğru ölçüm yapılıp yapılmadığı konusundaki ani muayene denetimleri devam etmektedir. 2015 yılı içerisinde toplam 2461 adet ölçü aletinin ani muayene ve damgaları yapılmıştır. Uygun olmayan 1 adet ölçü aletine 1.674 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2015 yılında 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununa göre kurum ve kuruluşların marker denetimi talepleri ile piyasada tüketicilerin kullanımına sunulan akaryakıt ve LPG´nin yasal olup olmadığı, standarda uygunluğu ve akaryakıt istasyonlarının lisanslarının olup olmadığı konularında aralıksız olarak yapılan denetimlerde toplam 199 adet akaryakıt ürününün marker denetimi yapılarak uygun bulunmuştur. Teste gönderilen toplam 44 takım akaryakıt numunesi ise standardına uygun ve geçerli çıkmıştır.?

YAPILAN ÇALIŞMALAR

?2015 yılı içerisinde 20 adet firma kayıt yaptırmış olup toplamda 361 kayıtlı işletme bulunmaktadır. Yıllık işletme cetvelini zamanında vermeyen 7 işletmeye toplam 5845 TL idari para cezası uygulanmıştır. Piyasada güvenin sağlanılması, haksız kazancın önüne geçilmesi, vatandaşlarımızın ödedikleri paraların karşılığını almaları ve haksızlığa uğramamaları bakımından denetimlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir? dedi.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu