Anahtar Kelimeler: “Biz milletin kendisiyiz”

Biz milletin kendisiyiz”

 Biz milletin kendisiyiz”

Biz milletin kendisiyiz”

Ramazan Can böyle dedi!

AK Parti Milletvekili Ramazan Can Meclis'te konuştu ve AK Parti'nin milletin ta kendisi olduğunu söyledi.

Can, açıklamada bulundu

CHP'nin Türkiye`de milletvekili genel seçimlerinde uygulanan seçim barajı sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'ndan kaynaklanan sorunların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis Araştırma Önergesi aleyhine söz alan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, biz ne 12 Eylül ürünüyüz ne de başka bir ürünüz, biz milletin ta kendisiyiz, milletin semeresiyiz, Allah'a hamdolsun ki ara rejim ürünü hiç değiliz” diye konuştu.

Muhalefet memnun değildir

İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi tarafından, "Türkiye`de milletvekili genel seçimlerinde uygulanan seçim barajı sistemi ve Siyasi Partiler Kanunu'ndan kaynaklanan sorunların tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi" amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis Araştırma Önergesi aleyhine söz alan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Dünyada hiçbir seçim mevzuatı yoktur ki sistemde siyasal aktörleri memnun edebilsin, mutlu edebilsin. Hangi seçim mevzuatı olursa olsun, siyasi aktörlerden muhalefet partileri memnunsa iktidar partisi, iktidar partisi memnunsa muhalefet partisi memnun değildir.

Milletin gücünü unuttular

Henüz bütün aktörleri memnun edecek seçim sistemi de icat edilemedi, eğer icat edilirse bilin ki AK Parti icat edecektir, AK Parti uygulayacaktır. AK Parti 3 Kasım 2002'de seçimlere bu mevzuatla girdi, AK Parti seçim mevzuatı üzerinde hiç oynamadı, oynamayı akıl dahi etmedi, neyse seçim sistemi, onunla girdi. Ben AK Parti Kurucu İl Başkanı olarak o dönemde siyasi çalışmalar yaparken o dönemin yerel aktörleri bize Siz seçimde barajı aşamayacaksınız.” dediler ama bir şeyi unuttular, aziz milletin gücünü unuttular” ifadesini kullandı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false