Bizim felsefemize insana hizmettir”

 Bizim felsefemize insana hizmettir”

Bizim felsefemize insana hizmettir”

 

Köksal partide konuştu

Nöbetçi vekil uygulaması kapmasında Kırıkkale'ye gelen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaş buluşması öncesi gazetecilerle bir araya gelen Köksal gündeme dair açıklamalar yaptı.

Gelişmeleri anlattı

İl binasında vatandaş buluşması öncesi gazetecilerle bir araya gelen Köksal gazetecilere açıklama yaptı. Köksal mecliste yoğun bir çalışma olduğunu ifade etti. Köksal, Hafta içi ve hafta sonu çalışmalar yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızı dinliyoruz. Meclisteki en önemli gündem iç güvenlik yasası 35 madde geçti pazartesi 35. Maddeden görüşmeye devam edeceğiz. Çalışmalara göre devam edeceğiz, bunların ardından seçim çalışmaları başlayacak ve meclis tatile girer. Vatandaşlarımız gerek Ankara'ya gerek buruya gelerek sorunlarını iletiyorlar. MKE için kurulan heyet Ankara'ya geldi ve savunma sanayi müsteşarıyla bir araya geldiler” dedi.

Muhtarlarla çalışma

Gece gündüz çalışma devam ettiğini belirten Köksal, Kırıkkale hizmetlerini de takip ediyoruz. Güzel neticeleri almaya devam edeceğiz. İl teşkilatımız her zaman görevinin başında.   Partimizin hazırladığı muhtarlarla ilgili bir çalışma var. Bir takım toplantılara görevlendirdim onları da takip edeceğim. Hizmet eden herkesle diyaloglarımızı sürdürerek devam ediyoruz. Muhalefet he yaparsa yapsın biz gece günüz çalışmalarımızı sürdürülüyoruz bizim felsefemize insana hizmettir.” Şekillinde konuştu

Kolejler için açıklama

Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, kapatılacak polis kolejleri ile ilgili yaptığı açıklamada, mevcut kolej öğrencilerinin ortaöğretim puanına göre diğer devlet okullarına, akademiden ayrılanların ise üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültelerine yerleştirileceğini açıkladı. Meclis`in 10 gündür yoğun bir tempoda çalıştığını ve en önemli gündemin ise İş Güvenlik Yasası`nı çıkarmakla meşgul olduklarını söyledi. Köksal, bir gazetecinin polis kolejlerinin kapatılmasına yönelik sorusu üzerine, "Polis Kolejleri zaten teke düşürülmüştü. Türkiye`deki diğer kolejler kapatıldı, bir taneye düşürüldü. O da zaten 2 yıldır öğrenci almıyordu. Şu şekilde yapılacak. Aldığı ortaöğretim puanına göre o günkü şartlara göre hangi okula tekabül ediyorsa, (örneğin Ankara Fen Lisesi`ne tekabül ediyor, öğrencimiz oraya yerleştirilecek).

Esneklik getiriliyor

Yani boşta kalma diye bir şey olmayacak. Akademiden ayrılanlar da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerine hangi sınıfta ise o sınıfa yerleştirilecek. Polis okullarıyla ilgili henüz bir çalışma yok. Polis okulları devam ediyor. Bundan sonra da revizyon olabilir, ama devam edecek. Çünkü polislik mesleğine kaynak orası olacak. Önce oradan başlayacak, sicili temiz olacak, imtihanlardan geçerek ihtiyaca göre alım olacak. Mecburi mezuniyet yerine ihtiyaca göre şekillenecek. Bu sene 500 komiser muavini ihtiyacı varsa, 500 tane alınacak. Gelecek sene onların terfisi sonrasında yeni birimler açılırsa, 600`a çıkarsa 600, 400`e düşerse 400. Eski sistemde esneklik yok. Okul mevcudu ne kadar ise o kadar alıyorsunuz. Şimdi buna esneklik getiriliyor" dedi.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false