Anahtar Kelimeler: Birlikte fidan diktiler

Birlikte fidan diktiler

Birlikte fidan diktiler

Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'de fidanlar dikildi. Dinek Atlı Safari ve Doğa Parkında gerçekleştirilen etkinlikte 7 Bin 500 fidan toprakla buluştu.

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, insanoğlunun doğayla özdeş bir yaşam formunu oluşturmak gibi bir mecburiyetinin olduğunu söyledi. Dünyada da bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Tekbıyıkoğlu, "Biz de kendimiz açısından buna uygun bir yaşam formunu oluşturmak için gayret etmeliyiz. İlimiz orman varlığı bakımından çok iyi durumda değil. Türkiye'de orman varlığı ortalaması yaklaşık yüzde 28 ama ilimizde yüzde 16 civarında. Bu oranı üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapacağıZ” ifadelerini kullandı.

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ

Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz da "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında il genelinde eş zamanlı 7 bin 500 fidanın toprakla buluşturulduğunu, yıl sonuna kadar Kırıkkale'de yaşayan 278 bin vatandaşın adına 3'er fidan olmak üzere toplam 834 bin fidan dikimi yapılacağını kaydetti. Konuşmaların ardından Vali Tekbıyıkoğlu, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar fidanların dikimini yaparak can suyu verdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli