?Birliklerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz?

?Birliklerin sorunlarıyla  yakından ilgileniyoruz?

?Birliklerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz?

 

Bakan´la görüşme yaptılar

 

 

Kırıkkale Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim ve Denetim Kurullarından oluşan heyetle birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüştü.

 

 

BİR ARAYA GELDİLER

Bir süre önce Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyeliğine seçilen  Cemal Karakoç´un da aralarında bulunduğu Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği´nden bir heyet, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra ırk ıslahı çalışmaları, kırmızı et ve süt sektöründeki güncel konuların değerlendirilmesi maksadıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında bir araya geldi.

 

BAKANA İLETİLDİ

Anayasa Komisyon Başkanvekili Reşat Petek´in de katıldığı ve bir saate yakın süren toplantı çerçevesinde, Merkez Birliği heyeti tarafından Türkiye´de Bakanlık ile müşterek olarak yürütülen başta ırk ıslahı çalışmaları olmak üzere; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin yürüttüğü faaliyetler, İl Birliklerimizin ülkemizin büyükbaş hayvancılık sektöründeki rolü, destekleme modelinin değişmesine bağlı olarak son dönemde Birliklerimizin yaşamış olduğu problemler ve ekonomik sıkıntıları Bakana iletildi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Bakan ile yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Genel Başkanı Kamil Özcan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Baydar, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mehmet Aldemir, Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ercüment Serkan Çelikkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Selvi, Tuncay Aytın, Serhat Vayısoğlu, Denetleme Kurulu Üyeleri; Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Cemal Karakoç ve Mehmet Sedat Güngör  katıldı.

 

TAMAMEN ORTADAN KALKACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Fakıbaba, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve üye İl Birliklerinin hayvancılık sektörü açısından önemli kurumlar olduğunu ve hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunların çözümünde Bakanlık tarafından önemsenen bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu ifade etti. Buna istinaden Merkez Birliği heyeti tarafından, özellikle kırmızı et üretimi açısından yaşanan sıkıntıların ve ithalatın, Birliklerin gerçekleştireceği ıslah çalışmaları ile tamamen ortadan kaldırılabileceğini belirtildi. Fakıbaba, Birliklerin ekonomik durumlarının düzeltilmesi için çaba sarf edeceklerini, bu kapsamda hayvancılık destekleme ödemeleri içerisinden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin hizmetlerinin karşılığı olan bedelin kesilerek Birliklere ödenmesi konusunu değerlendireceklerini, Birlikleri üyeleri ile parasal konuda karşı karşıya getirmeyecek şekilde bir çalışma yapacaklarını söyledi.

 

HEDEFLENMEKTEDİR

Toplantı sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliğinin süt ve kırmızı et sektörüne yol haritası oluşturabilecek bir hayvancılık çalıştayı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Kasım ayı içinde ilgili sektör temsilcilerinin katılacağı çalıştay kapsamında süt ve kırmızı et piyasaları ile ilgili sorunlar masaya yatırılarak, çözüm önerilerinin sunulması hedeflenmektedir. Toplantı sonunda Sayın Bakanımıza plaket takdim edildi.  Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba´ya hayvancılık sektörünün kalkındırılması adına Yetiştirici Birliklerimize karşı göstermiş olduğu ilgi ve yakın işbirliği için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli