Anahtar Kelimeler: Biri düğmeye mi bastı?

Biri düğmeye mi bastı?

Biri düğmeye mi bastı?

Biri düğmeye mi bastı?

Türkiye'de neler oluyor?

Zor günler bekliyor hepimizi!

Türkiye son iki gündür çok farklı şeyler yaşıyor. Anarşi dönemini andıran 70'li yıllardan kalma günler yaşanıyor. Ve herkes birbirine soruyor Ne oluyor bu ülkede?” diye…

İki ayrı şok yaşandı!

Türkiye'de son iki günde yaşananlar herkesi şok etti. Önce ülke genelinde elektrikler kesildi. Bunun şoku atlatılmamıştı ki, İstanbul'da adliye baskınında bir savcı rehin alındı ve öldürüldü. Türkiye şaşkına döndü. Peş peşe gelen bu olaylar herkesin hem tepkisini çekti ve hem de iktidarın bu konudaki basiretsizlikleri ve karşıt kutup oluşturan açıklamaları ayrıca tepki oluşturdu.

Dünkü şok olaylar!

Bu olaylar henüz atlatılmamışken, AKP İstanbul İl Başkanlığı basıldı. Bunun şoku devam ederken dün ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne roketli bir saldırı haberi geldi. Çözüm süreci, iç güvenlik pakedi, internete yönelik baskılar, hükümetin çıkardığı tepki çeken yasalar, gazetecilere yönelik baskılar, şirketlere yönelik baskınlara tepkinin yansıması olduğu görüşleri hakim.

Hükümet ortamı germemeli!

Hükümetin uygulamaları ve Cumhurbaşkanı'nın bazı açıklamaları ile tavırlarının ülkeyi kutuplaştırmaya sürüklediği görüşleri hakim. Bunların yanlış olduğu düşünülürken, Gezi olaylarından bu yana, 17-25 Ardalık sürecinde yaşananlar ile benzer bazı gelişmelerin artık milleti patlama noktasına getirdiği ve örgütlerin de bunu kullanarak Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalıştığı görüşleri kamuoyunda dikkat çekiyor. Hükümetin karşıt görüşteki herkesin görüşlerini bastırmak yerine saygı duyması gerektiğinin altı çiziliyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı