Anahtar Kelimeler: Birbirimize teamül etmeliyiz

Birbirimize teamül etmeliyiz

Birbirimize teamül etmeliyiz

Birbirimize teamül etmeliyiz

Kırıkkale Valiliği, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Kırıkkale Belediyesi tarafından desteklenen Kutlu Doğum Haftası ana programı Başpınar Kapalı Spor Salonunda düzenlendi. Diyanet işleri başkanlığı Manisa eğitim merkezi öğretim görevlisi Hüseyin Öresin'in Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı'' konulu program bu senenin ana konusu oldu.

Kutlama yapıldı

Program Kurra Hafız Fatih Okumuş hocanın kuran tilavetiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. İlk olarak Kırıkkale İl müftüsü Bekir Gerek konuşmalarını gerçekleştirdi. Gerek Bu salon bu sene dolmadı fakat içinizdeki ve içimizdeki Allah sevgisiyle bu salonu doldurduk. Kırıkkale'mizde  bu sene Kutlu doğum haftası çok güzel yürütülüyor. Valimiz, Belediye Başkanımız, Sivil Toplum kuruluşlarımız ve esnaflarımız büyük destek veriyor. Konferansımızın Kırıkkale'mizie ve tüm islam alemine niyazlar getirmesini diliyorum''şeklinde konuştu. Müftü Gerek'ten sonra katılımcıları selamlamak içi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı konuşmalarını gerçekleştirdi. Danacı Her sene olduğu gibi bir Kutlu doğum haftasını birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. Cumhuriyet meydanında başladığımız program burada devam ediyor. İnşallah diğer senelerde de böylesi programları kutlamak bize nasip olur. Hepiniz Allaha emanet olun''diye konuştu.

İyi anlamamız gerekiyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise yaptığı konuşmasında Kuran-ı Kerim bizlere Hz. Muhammet tarafından ulaştırıldı. İbadet  ve ilişkilerimizi dostluklarımızı güçlü tutmalıyız. Bütün mesele peygamberimizin meshebini algılayabilmemizdir. Kulluk görevimizi yerine getirebilmemiz için onu iyi anlamamız lazım. Cenabı Allah isteseydi bütün insanları tek millet olarak yaratırdı. Fakat Cenabı Allah bunu istemedi. Nedeni bütün insanların tanışmasını istedi.” Vali Kolat açıklamasının devamında Biz komşumuzla başka dinlerle başka mesheplerle yaşamak hepimizin bir arada yaşayabilmesi için birbirimize teamül etmemiz lazım. Bizim dinimiz bizim onların dini onlara. Biz insanların inancını, davranışını, giyinmesine teamül etmek zorundayız. Bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor ve daha nice kutlu doğum haftaları diyorum''dedi.

Sema gösterisi

Protokol konuşmaların ardından Türk tasavvuf musikisi konseri ve sema gösterisi gerçekleşti. Ardından Mehmet Erarabacı tasavvuf Musikisi sanatçısı konser verdi. Konserin ardından hatim duası, gül takdimi, kitap dağımı gerçekleştirilerek program son buldu.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı