Anahtar Kelimeler: döneceğiz”

“Bir gün geri döneceğiz”

“Bir gün geri döneceğiz”

Konuşmak dahi istemiyorlar

 

Hepsi çok üzgün

Tepkililer ama suskunlar!

“Teşekkürler Kırıkkale”

Maraş merkezli depremin ardından Kırıkkale’ye özellikle Hatay, Maraş, Malatya ve Adana’dan depremzedeler getirilerek yurtlara ve bazıları da evlere yerleştirildi. Depremzede vatandaşlar yaşadıkları korku nedeniyle halen şok halindeler ve bazı konularda konuşmak dahi istemiyorlar.

 

GÜRÜLTÜ İLE UYANDIK

Maraş merkezli depremin ardından Kırıkkale’ye özellikle Hatay, Maraş, Malatya ve Adana’dan depremzedeler getirilerek yurtlara ve bazıları da evlere yerleştirildi. Depremzede vatandaşlar yaşadıkları korku nedeniyle halen şok halindeler ve bazı konularda konuşmak dahi istemiyorlar. Hepsi bir çok yakınını kaybetmiş olan depremzedeler gece yarısı büyük bir gürültü ile uyandıklarını, kaçamadan deprem enkazı altında kaldıklarını söylüyorlar. Yaşadıkları şehirde en iyi ve en lüks, en pahalı apartmanların bile yer bir olduğunu gördüklerini söyleyen depremzedeler para hırsının insanları öldürdüğünü vurguluyorlar. 

 

HERKES MÜTEAHHİT OLMAMALI

Müteahhitlerin daha çok kazanmak için inşaat malzemelerinden kısarak inanlara ev değil, adeta mezar yapmış olduklarını belirtiyorlar. Kırıkkale’de de aynı duruma şahit olduklarına dikkat çeken depremzedeler olası bir depremde Kırıkkale’nin de Hatay, Malatya, Maraş veya Adıyaman gibi olacağını vurguluyorlar. Bu nedenle herkesin müteahhitlik yapmaması gerektiği sonucuna çıkıldığına işaret ediyorlar. 

 

ŞİMDİLİK SESSİZLER

Eşya olarak her şeylerini, insan olarak da bir çok yakınlarını kaybetmiş olan depremzedeler çok dolular ancak konuşmaktan da çekiniyorlar. Kendilerine yardım edenlere saygısızlık etmemek için iktidara şimdilik ses çıkarmayan depremzedeler, sonucun en büyük sorumlusunun iktidar olduğuna vurgu yapıyorlar. Kırıkkalelilere yardımseverlikleri için teşekkür eden depremzedeler, şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyorlar. 

 

TEPKİ GÖSTERİLMEMELİ

Her şeye sıfırdan başlayacak olan depremzedeler, yaşanan süreci de anlatarak ilk iki gün her şey yıkıldığı ve müdahale edecek herkesin de enkaz altında olduğu için kimsenin yetişemediğini, en azından zamanında yetişemediğini belirtiyorlar. Daha sonraki günler ise koordinasyon eksikliği ve hasarın büyük olması nedeniyle çaresizlik yaşandığını ifade ediyorlar. Yetersiz kalınmış olmasının sebebini koordinasyon eksikliği ve hasarın büyüklüğüne bağlayan depremzedeler, bunun bir kusur olduğunu ancak buna tepki gösterenlere de tepki gösterilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

 

VARDI BİR EKSİKLİK

Bir çoğu yakınlarını kaybettiği için çaresizlik içinde çabalarken, yöneticilere tepki göstermelerinin son derece normal olduğunu söyleyen bir depremzede, “Bu duruma tepki gösterilmesi son derece normal. Çünkü ciğerimiz yanmış. Biz tepki göstermeyeceğiz de kim tepki gösterecek? Biz iktidara tepki göstermeyeceğiz de muhalefete mi tepki göstereceğiz? Ya da o gün veya bugün tepki göstermeyeceğiz de sevgililer gününde mi tepki göstereceğiz? Vardı bir eksiklik. Bu doğru. 

 

HAKSIZLIK OLUR

Kimi eksiklik herkes enkaz altında kaldığı için, kimi eksiklik geç kalındığı için, kimi eksiklik koordine olmadığı için, kimi eksiklik de hasar büyük olduğu içindi. Yani buna depremzede kızınca tepki göstermemek lazım. Eksi 19 derecede deprem altında kaldı insanlarımız. Çoğun donarak öldü. Gece sokaktan geçerken ayak seslerimizi enkaz altından duyanlar bağırıyordu yardım edin diye. Durum böyle iken o insanlara kızmak haksızlık olur” diyor. Depremzedeler, bir gün geldikleri yere geri döneceklerini de belertiyorlar. 

 

 

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı