Bilinçli tarım toprak analiziyle başlar

Bilinçli tarım toprak analiziyle başlar

Bilinçli tarım toprak analiziyle başlar

 

Toprak analizini yaptırın

Çiftçilerin toprak analiz desteğinden yararlanabilmeleri için 01 Eylül 2015 tarihine kadar topraklarını analiz ettirmeleri gerekiyor. Çiftçilerin hem doğru tarım yapmak ve hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın toprak analiz desteğinden yararlanması için analiz de geçen süreyi de dikkate alarak toprak analizi yaptırmada geç kalmamaları gerekmektedir.

İLK ADIM ATILMIŞ OLUR

Toprak analiziyle çiftçiler hangi gübrenin ne kadar, ne zaman ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Gübre çeşidi yanlış ise bitkiyi yakabilir, kurutabilir ve toprağın tuzluluk oranını arttıracağı için verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkiler. Toprak analizi yapılarak bilinçli ve doğru tarım uygulamasına ilk adım atılmış olur.

ÖĞRENMİŞ OLURLAR

Üreticiler toprak analizi yaptırarak toprağın; yapısını, bünye sınıfını, PH'sını yani asitlik bazlık durumunu, tuzluluk durumunu, organik madde ve diğer besin elementlerinin miktarın öğrenmiş olurlar. Böylece hem şayet varsa toprağın sorununu öğrenerek ıslah yoluna gider ve toprağı iyileştirir ve hem de ekeceği ürün için gerekli olan gübrelerin çeşitlerini, uygulama miktarlarını ve zamanlarını öğrenmiş olur.

DESTEK ALDI

Kırıkkale'de bulunan özel TAR-VAK toprak analiz laboratuvarında incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale'de 2014 yılında 141 bin 235 dekar alanda, bin 217 çiftçimiz 353 bin TL toprak analiz desteği aldığını söyleyerek arazi büyüklüğüne bakılmaksızın Bakanlıkça dekara 2.50 TL destek verildiğini vurgulamıştır. Çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmeleri için mutlaka toprak analizleri yaptırmaları gerekmektedir” dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false