Bilimsel miras sergisi açıldı

Bilimsel miras sergisi açıldı

Bilimsel miras sergisi açıldı

 

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kırıkkale MYO Grafik ve Tasarım Programı işbirliğiyle 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında hazırlanan ?Bilimsel Mirasımız? konulu resim sergisi, Merkez Kütüphane Sanat Galerisi´nde ziyarete açıldı.

PROJE ÇALIŞMALARIYLA YER ALDI

 Serginin açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, akademik ve idari personel  öğrenciler katıldı. Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi ve Kırıkkale MYO Grafik ve Tasarım Programı öğrencilerimizin Prof. Dr. Fuat Sezgin´i, Müslüman bilim adamlarını ve icatlarını, linol baskı, yağlı boya ve portre çalışmaları şeklinde eserlerine yansıttığı sergide, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz de proje çalışmalarıyla yer aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış öncesinde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, dünyanın farklı yerlerinde İslam medeniyetinin dünya medeniyetine katkılarını anlatmak için Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapsamında 800 civarında etkinlik yapılacağını belirtti. Rektör, Üniversitemiz idarecilerinin, akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin el ele vererek böyle güzel eserler ortaya çıkarmalarının sergiyi çok değerli kıldığını söyledi ve  emeği geçenlere teşekkür etti. 

ZİYARETE AÇIK OLACAK

Konuşmanın ardından serginin açılışı Rektör  Prof. Dr. Ersan Aslan,  Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Öznur Öztosun Çaydere, Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı tarafından yapıldı.Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız, sergiyi gezen protokol üyelerine ve ziyaretçilere eserler hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Hüda  Yücel ve Dr. Öğr. Üyesi Şuayyip Yücel, ziyaretçilere linol baskı tekniği hakkında bilgi verdi; Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Vali Yardımcısı Emin Alıcı ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı linol baskı yaptı. Sergide, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz, Müslüman bilim adamlarının eserlerinden görerek yaptıkları 12 Şifreli Kilitli Sandık, Su Dolabı ve Bocurgatlı Büyük Ok Atar´ı ziyaretçilere tanıttı.Sergi 5 Temmuz Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false