Bıçaklar kurbanlıklar için bilendi

Bıçaklar kurbanlıklar için bilendi

Bıçaklar kurbanlıklar için bilendi

Bıçakçılar iş başında

Kurban Bayramı´na sayılı gönler kala halk hayvanlarını daha rahat kesmek için soluğu bıçak satıcıları ve bıçak bileme ustaların da aldı

ÖNEMLİ BİR UYARI

Kurban fiyatlarının bu sene ucuz olması bıçak bilemecilerin işini artırdı. İşlerinden memnun olan bıçak bileme esnafları bu seneki satışlarından da memnun durumda. 20 yıldır bu mesleği yaptığını söyleyen bıçak bile, özellikle Çin mallı bıçaklardan şikâyetçi olduklarını ve halkı Çin bıçaklarına karşı uyarıda bulunarak çabuk kırıldığını ve tehlikeli olabileceğini söyledi.

SATIŞLARIMIZDA ARTIYOR

Şimdiden halk kurbanlıkları için bıçaklarını bilemeye getirmeye başladığını belirten Süleyman Deveci Kurban Bayramı´na son üç gün kala sabah iki üçe kadar çalışıyoruz. Bıçakların satışı ve bilemesi o senenin kurban satışı fiyatına bağlıdır. Dışarıda bilemecilerde gelir bıçak satışı da olur ama kurbanlar ne kadar ucuz olursa o kadar bileme ve satış olur. Kurban Bayramı döneminde bileme iki bin, bıçak satışlarımızda artıyor" dedi.

İŞLER İYİ AÇILDI

Deveci bu bayramda beklentilerinin satışlarda artma beklediğini, ´Çünkü bu sene kurbanlıklar ucuz. Bundan iki üç sene önceki bir hayvanı 500 600 liradan alınan bir hayvanı şimdi daha ucuza alıyorlar.  Bir tonluk hayvanı otomatik iplerle yere serebilen iplerin de olduğunun var. Kesim bıçakları daha çok satılıyor. Et doğrama satırı, baltası ve bileme masatı gidiyor. Hayvanı yıkmak için otomatik ipler var bir tonluk hayvanı bir çocuk dahi rahatlıkla yere sere bilir´ şeklinde konuştu

ÇİN BIÇAĞI ALMAYIN

Kurban Bayramı öncesi bıçakçı esnafının hazırlıkları sürerken, vatandaşlara da Çin malı bıçak kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla yaşanacak yoğunluk nedeniyle tüm hazırlıklarını yapmaya başladı Deveci, ?Bayramın yaklaşmasıyla bıçak satış ve bileme işlerinde hareketlilik olacak fakat insanların bıçak alma ve bileme işlerini son zamanlara bırakmamasını tavsiye ediyoruz? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli