Anahtar Kelimeler: Bıçaklar bileniyor

Bıçaklar bileniyor!

Bıçaklar bileniyor!

Bıçaklar bileniyor!

Kurban kesimi için hazırlık

 

 

Yaklaşık 20 yıldır çark vasıtasıyla bıçak bileyen Yemliha Deveci, mesleğinin bir aile geleneği olduğunu, Deveci ailesi olarak yaklaşık bir asırdır müşterilerinin bıçaklarını en iyi şekle getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

 

 

 

 

BIÇAKLAR HAZIRLANIYOR

Yaklaşık 20 yıldır çark vasıtasıyla bıçak bileyen  Yemliha Deveci, mesleğinin bir aile geleneği olduğunu, Deveci ailesi olarak yaklaşık bir asırdır müşterilerinin bıçaklarını en iyi şekle getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla bıçak bileyicilere yönelik ilgi artmaya başladı.  Kırıkkale´de  Barbaros Hayrettin Caddesi üzerinde bulunan çarkçılar bölgesinde ise bıçaklarını biletmek için insanlar sıralar oluşturmaya başladı, pek çok insan ise biletecekleri bıçakları bırakarak daha sonra geri geliyor. Deneyimli bıçak bileyicisi  Yemliha Deveci, işlerinin geçtiğimiz bayramları aratmadığını ve yoğunluklarının her bayram olduğu gibi bu bayramda devam ettiğini belirtiyor.

 

BIÇAK UYARISI!

Ailesinin büyük dedesinden bu yana bıçak bilediğini söyleyen Deveci, "Dedem vaktiyle köy köy dolaşarak kurban öncesi insanların bıçaklarını bilermiş, sonrasında şehirde bu dükkanı açtık. İnsanlara bir asra yakındır hizmet ediyoruz, yanımda çocuklarım yine benim çırağım olarak çalışıyorlar. Bıçak bileteceklere bu işin biz gibi ustalarını tercih etmelerini öneriyorum. Sokak aralarında bir çark alan çıkıyor kurban zamanı bıçak bilemeye çalışıyor. Onlar sadece 3 gün bu işi yapıyor, biz sürekli. Bu işin ilmini bilmeyen bıçağı kullanılmaz hale getirebilir. Bir de  Çin üretimi bıçakların çoğu sağlıksız ve kalitesiz oluyor. Ülkemizde de çok iyi bıçak üreticileri var öyle çok büyük fiyat farkları da söz konusu değil. Kendi üretimimizi ya da en azından  Çin malı olmayan ürünleri seçerlerse, kendileri için iyi yapmış olurlar. Çünkü  Çin üretimi bıçak uzun ömürlü değildir hatta bazı ürünleri sahtedir" şeklinde konuştu.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli