Beşir Atalay`dan TSK ve Suriye açıklaması!

 Beşir Atalay`dan TSK  ve Suriye açıklaması!

Beşir Atalay`dan TSK ve Suriye açıklaması!

Neler söyledi?

Beşir Atalay, AK Parti tabanının MHP koalisyonunu desteklediğini söylerken TSK`nın Suriye`ye gireceği iddialarını da değerlendirdi.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Beşir Atalay, Meclis Başkanlığı seçimleri, koalisyon ve Suriye`ye operasyon konularını A haber özel yayınında değerlendirdi. "Kendi adayımıza oy vereceğiz" diyen Atalay, üçüncü tur sonrasında AK Parti`nin bir başka adayı destekleyebileceği iddialarını "Başka biri için feragat söz konusu değil" sözleriyle yanıtladı. Atalay,  AK Parti tabanının koalisyon ortağı olarak MHP`yi işaret ettiğini de söyledi. Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Atalay, "Türk Silahlı Kuvvetleri`nin Suriye`ye girmesi en son seçenektir" dedi.

KENDİ ADAYIMIZA OY VERECEĞİZ

Atalay, Bizim böyle bir planımız, politikamız söz konusu değil ve olmayacak, kendi adayımıza oyumuzu vereceğiz bütün milletvekillerimiz olarak hepimiz. Dolayısıyla başka biri için feragat söz konusu değil. Başka bir alternatif de ben şu anda düşünmüyorum. Parti olarak düşünmüyoruz. Bir plan içinde değiliz. Tabanımızda daha çok MHP gibi çıkıyor, gazetelerde de bu yansıyor zaten bugünde bazı araştırmalar var, ama bu biraz da görüşmelere bağlı. Hükümet talimat veriyor da Türk Silahlı Kuvvetleri orda karşı bir tavır içinde oluyor gibi. Hükümet bir talimat veriyorsa TSK onun gereğini yapar. Bugüne kadarda hep böyle olmuştur. Orada spekülatif şeyler bazen Genel Kurmay Başkanımız ile ilgili, bazen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile ilgili, öyle bir şey yok.

EN SON SEÇENEKTİR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin oraya girmesi en son seçenektir. Olmazsa olmaz durumuna gelirse ancak. Şu anda böyle bir seçeneğimiz yok. Diğer bütün yöntemler üzerinde çalışılıyor. Tabi Türkiye'nin menfaatleri açısından olup biten her şey dikkatle değerlendiriliyor yapılması gerekenler de yapılıyor. Ama bizzat Türk Silahlı Kuvvetleri'nin girmesi en son politikadır ve şu anda öyle bir şey söz konusu değildir” dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli