Anahtar Kelimeler: Besiciler zorda

Besiciler çok zorda

Besiciler çok zorda

Kırıkkale'de hayvan besiciliği yaparak hayatını devam ettiren üreticiler, artan yem fiyatları karşısında ticaretlerini yapmakta zorlanıyorlar.

ZOR DURUMU ANLATTI

Kırıkkale'de hayvan besiciliği yaparak hayatını devam ettiren üreticiler, artan yem fiyatları karşısında ticaretlerini yapmakta zorlanıyorlar. Son bir yıl içinde besicilik sektöründe kullanılan yem fiyatları iki katın üzerinde arttı. Son aylarda satışlarda vade süresinde yem üreten fabrikalar vade kısıtlamasına gitti. Kırıkkale'de 550 üretici üyesi bulunan Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı  Veteriner Hekim Yusuf Bostancı, artan fiyatlara paralel olarak üreticilerin yem alımında vade kısıtlaması ve yem temininde de sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekti.

DESTEK İSTİYORLAR

Bostancı gazetemize yaptığı açıklamada "fiyatların artışına örnek verecek olursak, 2021 yılı başında besi yeminin torbasını 3-4 ay vadeli 110 TL iken, bugün maksimum 45 gün vadeli 199 TL'dir. Besici hayvanına en az 10 ay bakmak zorundadır. Bu durum etin satış fiyatına yansıyacağı gibi üyelerimiz elinde bulunan hayvanlarını yem alıp nasıl besleyeceklerini kara kara düşünmektedirler. Çözüm olarak devletimizin acil besicilerin hayvanları için yem desteğinde bulunmasıdır” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false