Anahtar Kelimeler: Bayramda trafik yoğunluğu

Bayramda trafik yoğunluğu

Bayramda trafik yoğunluğu

Bayramda trafik yoğunluğu

 

Trafik ekipleri görevde

Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri karayolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU VAR

Araç yoğunluğu dolayısıyla trafik akışında aksamaların yaşandığı yollarda, karayolları ve trafik ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Yolu açmak için çaba gösteren ekipler, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı. Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale-Ankara karayolu Yenişehir Kavşağı´nda trafik ekiplerinin çalışmalarını denetledi. Onar, yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması dolayısıyla yoğun bir araç trafiği olduğunu söyledi. Kırıkkale´nin 43 ilin geçiş, 52 ilin bağlantı noktasında kavşak durumunda olduğunu vurgulayan Onar, şöyle konuştu:

ÖNLEMLER ALINDI

"Kırıkkale, bayram günleri ve çok önemli tatil günlerinde vatandaşların kullandığı önemli bir arter konumunda. Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğun trafik akışı var. Sabah 08.00´den saat 16.00´ya kadar yaklaşık 42 bin araç geçişi oldu. Bu sayı her geçen saatte de artmakta. Araç trafiğini ilimizden rahat bir şekilde çekebilmek için karayolları ve jandarma ekipleriyle beraber gerekli tedbirleri aldık. Şu ana kadar da 3 yaralamalı trafik kazamız var, hafif şekilde 8 vatandaşımız yaralı. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliğinin aldığı tedbirlere ek olarak Havacılık Daire Başkanlığı ve Trafik Daire Başkanlığının havadan da trafiği kontrol çalışmaları devam ediyor. Sorumlu olduğumuz karayolları üzerinde yoğun trafik tedbirleri aldık. 10 kilometreye bir ekip görevlendirmek suretiyle trafik kazalarını engellemeye çalışıyoruz."

HAYIRLI BAYRAMLAR

Onar, araç sürücülerine, özellikle takip mesafesine dikkat etmeleri, emniyet kemerlerini takmaları ve zaman zaman mola vermeleri uyarılarında bulundu. Aileleri ile yola çıkan vatandaşların çocuklarını arka koltukta çocuk koltuğuna oturtmaları gerektiğine dikkate çeken Onar, tüm vatandaşların şeker tadında bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli